![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 15 Pomógł: 0 Dołączył: 23.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem stronkę internetową z bazą danych (MySQL). Osoba zalogowana może wpisywać swoje dane i są one poprawnie zapisywane w tabeli w bazie danych. Mam natomiast problem jak do tabeli zapisać wyniki np z checkboxów.
Np taki: Mam jeszcze jedno pytanie, jak osoba wpisuje coś w formularzu, to co należy dodać, aby przy ponownym zalogowaniu osoba ta widziała dane, które wcześniej wpisała, a nie pusty formularz? Z góry dziękuję za odpowiedź. Ten post edytował marcinkooter 7.12.2010, 09:58:43 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 113 Pomógł: 11 Dołączył: 20.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z checkbox-em nie widzę problemu, po wysłaniu formularza będziesz miał zmienną kolor o wartości value zaznaczonego checkbox-a.
Co do drugiego pytania to przy logowaniu się usera musisz sprawdzać czy już coś dodawał i jeśli tak to nadać polom w formularzu value pobrane z bazy. I jeszcze jedno na przyszłość, skrypty wstawiaj między odpowiednie znaczniki. Ten post edytował blade-mrn 6.12.2010, 14:10:49 -------------------- "Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to właśnie robi."
Albert Einstein |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
UP: to wstaw sobie jego kod na stronkę i zaznacz trzy checkboxy - co będziesz miał w value po wysłaniu formularza?
lub w drugim przykładzie $_POST['kolor'] jest tablicą ! więc należy go potraktować jak tablicę Ten post edytował CuteOne 7.12.2010, 00:48:11 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 09:48 |