![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam mam rejestracje i logowanie ale sa chyba błedy w kodzie
co źle w rejestracji ? otóz mozna miec X kont na 1 email , a warunek jest ze tylko 1 po 2 mozna miec X kont na 1 nick , a warunek jest ze tylko 1 po 3 hasla moga byc rozne , konto zostanie zalozone , a w tabelki wprawadzi sie 1 oto kod :
a w logowaniu jest prawie OK tyle ze po zalogowaniu chce aby przenosiło do pages/index.php (gdy dobre dane) jasli złe komunikat popraw dane oto kod
Dziękuje z góry (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co do różnych haseł:
Zauważ, że przy $password2 też masz odwołanie do inputa haslo... czyli warunek jest zawsze spełniony
zamień na
albo To samo tyczy się username Poza tym sprawdź, czy na pewno Ci się dobrze wybierają dane z tabeli (zmienne $mysql i $mysql2) No i header("Location: 1/index2.php"); zmnienić na header("Location: pages/index.php"); , tylko wywal to echo 'jesteś zalogowany'.... |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 19 Pomógł: 0 Dołączył: 11.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zmieniłem jak mówiłes i dalej nic :/
możesz sam sprawdzic TUTAJ ! (adres mojej strony WWW ale podstrona do rejestracji) Ten post edytował Karol346 12.01.2012, 21:48:15 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pokaż nowy kod
|
|
|
![]()
|
|
w częsci HTML nie zmieniałem wiec masz tylko php
|
|
|
![]()
|
|
No dobra, ale dlaczego nie zmieniłeś jeszcze na górze tego drugiego $_POST na haslo2, jak Ci wyżej napisałem?
Po drugie popróbuj w tym kierunku, bo za bardzo zagmatwałeś te IF-y
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 25 Pomógł: 4 Dołączył: 9.01.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbuj (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Dodałem addslashes i poprawiłem kilka błędów ortograficznych (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Tak w ogóle to w zapytaniach miałeś błędnie brakowało Ci '' przed emailem i nickiem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) @edit Zrobiłem jeszcze to logowanie :] Troszkę zaingerowałem w kod, myślę że tak będzie lepiej, a jeśli to Ci przeszkadza to przepraszam (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
Ten post edytował Leihto 13.01.2012, 20:46:52 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 13.10.2025 - 10:44 |