![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 20.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak widzicie mam pewien problem, zmienna $data[7] zawiera liczby 21 i 26 ponieważ w bazie są dwa rekordy. Niestety mi wyświetla tylko 21 ponieważ zmienna $data nie jest w pętli. Czy ktoś wie jak rozwiązać problem? Demo http://awerd95.nino.pl/Token/1.php |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czegoś nie rozumiem...
W jaki sposób jeden indeks w array może mieć przypisane dwie różne wartości. Po drugie dlaczego czytasz "*" z bazy, nie lepiej jawnie zdefiniować kolumny które będziesz odczytywał? Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 56 Pomógł: 2 Dołączył: 20.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi aby jakoś wyświetlić wszystkie wpisy z bazy np. jak mam 1 i 2 to chcę aby dzień 1 i 2 danego miesiąca był podświetlony, co do * takie moje skrzywienie, wiem poprawię.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przyjrzałem się uważniej Twojemu kodowi, i zauważyłem iż zamiast z funkcji mysql_fetch_array korzystasz z funkcji mysql_fetch_row. Różnica jest zasadnicza, gdyż ta pierwsza pobiera wszystkie rekordy z bazy spełniające warunek. Druga pobiera tylko jeden wiersz...
Aby pobrać wszystkie rekordy skorzystaj z funkcji mysql_fetch_array i dodać dużą pętlę, która będzie iterowała po kolejnych wierszach odczytanych z bazy. Pozdrawiam ps. Czy mi się tylko wydaje, że części składowe daty trzymasz w osobnych kolumnach?? Ten post edytował askone 21.02.2011, 17:41:44 |
|
|
![]()
|
|
tak, trzymam osobno, zostało mi narzucone z góry, dopisuję kalendarz a tabela już była
Czy zechciał by ktoś pomóc? |
|
|
![]()
|
|
Według mnie algorytm powinien wyglądać jakoś tak:
Jak zrobić pobranie danych już pisałem. Odnośnie sposobu ich przechowywania w tablicy widzę dwie możliwości:
Odpowiednio do zastosowanej metody przechowywania informacji o zdarzeniach korzystasz z funkcji array_key_exists lub in_array. Po takim sformatowaniu wszystkich pobranych danych przystępujesz do rysowania kalendarza. Wtedy zamiast
dajesz coś takiego
lub takiego
$aktualna_data zawiera datę w formacie dd_mm_yyyy Pisane na szybko ale powinno działać (IMG:style_emoticons/default/wink.gif) Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Niestety nie działa, jak dam var_dump na $tablica_z_danymi wychodzi |
|
|
![]()
|
|
Troszkę przesadziłeś (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
Zamiast
Wrzuć
edit: W tej pętli nie masz generować aktualnej daty, tylko sprawdzać datę dnia który rysujesz....
Pozdrawiam Ten post edytował askone 21.02.2011, 20:42:45 |
|
|
![]()
|
|
Wielkie dzięki pomogło!
Ten post edytował awerd95 21.02.2011, 20:52:03 |
|
|
![]()
|
|
Przeczytaj moją zmodyfikowaną odpowiedź. Masz błąd w kodzie, zauważyłem później...
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 23:43 |