![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
oto kod:
Mój problem polega na tym, że chce skrócić wyświetlaną treść i to mi się udaje, pozniej tworzę link do czytaj więcej i w tym linku daje URL:=wyswietl.php?czytaj=1 po czym później tworzę if którego dokleję po ty by wyświetlić resztę danego newsa, teraz tylko pytanie co mam dać w if''e żeby wyświetliło mi poprawnie resztę newsa'a a nie całość od nowa bo tak mogę zrobić poprzez dodanie[php] $data15['tresc'];php] ale wtedy wyświetla mi całego news'a wraz z tym co było skrócone proszę o jaką pomoc. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 70 Pomógł: 0 Dołączył: 14.02.2011 Skąd: Wawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wykorzystaj funkcję strlen, tylko w pierwszym parametrze dajesz 51, czyli
echo substr( $data15['tresc'] , 51 , ) - chyba tak, ewentualnie odpowiednie zapytanie sql np: "SELECT *, SUBSTRING(tekst, 51, ) AS `ciag_dalszy` FROM news;" Jak nie będzie wychodziło pokombinuj z 2 parametrem. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 377 Pomógł: 9 Dołączył: 2.11.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak:
Funkcja usuwa tekst po 100 znakach, dodając " ... " (trzy kropeczki) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ja bym to zrobił tak:
Funkcja usuwa tekst po 100 znakach, dodając " ... " (trzy kropeczki) Jeśli już tak, to lepiej ją tak zapisać:
Wtedy jako drugi parametr zapisuje ile znaków ma się wyświetlić. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 13.01.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
No tak tylko teraz pytanie jak ma wyglądasz URL który pokaże nam resztę newsa ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Twój pierwszy kod, linijka 43
|
|
|
![]()
|
|
Mój kod wygląda tak:
I tego skutkiem jest iż, gdy klikam czytaj więcej rozwija mi się cały news + to co było wcześniej(tekst skrócony o 100). A ja chcę, żeby wyświetlało mi całość bez tego skróconego. Jakieś pomysły ? |
|
|
![]()
|
|
W linijce 46,53 i 73 wyświetlasz różne teksty. Po komentuj linijki i zobacz gdzie jest problem.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 21:41 |