Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [HTML][MySQL][PHP]Przelicznik kombinacji
nikestylex7

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (20%)
X----

Witam. Tak jak w temacie chciałbym was zapytać czy jest możliwe napisanie czegoś tak rozbudowanego w jezyku php. Skrypt miałby być zainstalowany na stronie i po prostu po wprowadzeniu danych takich jak miejsce w tabeli forma ostatnie mecze sklad wybieralby najlepsze kombinacje spotkań na kuponie i gdy wpiszemy liczbe np 20 wybiera 20 najlepszych rozwiązań dla kuponu i drukuje je na stronie ? Czyli wchodzimy na strone podajemy mecze tzn nazwy dla rozpoznania własnego skrypt i tak tylko bedzie bazował na danych podanych później czyli tabela forma itp. po dokonaniu tego skrypt oblicza spotkanie po spotkaniu i drukuje podana ilość kombinacji. Możliwe czy raczej ciężko ?
Go to the top of the page
+Quote Post
sowiq

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Cytat(nikestylex7 @ 8.10.2012, 20:46:32 ) *
Czyli wchodzimy na strone podajemy mecze tzn nazwy dla rozpoznania własnego skrypt i tak tylko bedzie bazował na danych podanych później czyli tabela forma itp. po dokonaniu tego skrypt oblicza spotkanie po spotkaniu i drukuje podana ilość kombinacji

dry.gif

Jeśli potrafisz do tego stworzyć algorytm, to bez problemu przepiszesz go do PHP albo innego języka programowania, chociażby JavaScript.
+Quote Post
bostaf

-----

Zgadzam się z sowiq.
Jeśli teraz jesteś w stanie podać takie najlepsze rozwiązanie kuponu posługując się kartką papieru i informacjami, które masz w głowie, to na pewno da się to zautomatyzować w jakimkolwiek języku programowania.
Ale algorytm to jedno. Druga sprawa w takim projekcie to coś co wymaga codziennej pracy - aktualizowanie konfiguracji. Musiałby być ktoś, co dzień w dzień obserwuję sytuacje w lidze i uaktualnia w tym projekcie miejsca w tabeli, formę, ostatnie mecze, skład, i na pewno dużo innych parametrów. Robota dla pasjonata, których na pewno niemało smile.gif
+Quote Post
nikestylex7

X----

bostaf nie koniecznie jesli osoba która chce zrobić kombinacje poda je sama. Skrypt zapyta o miejsce w licze pierwszego zespołu oraz drugiego i inne parametry i dzieki temu obliczy która możliwość jest lepsza
+Quote Post
bostaf

-----

Cytat(nikestylex7 @ 8.10.2012, 21:21:42 ) *
bostaf nie koniecznie jesli osoba która chce zrobić kombinacje poda je sama. Skrypt zapyta o miejsce w licze pierwszego zespołu oraz drugiego i inne parametry i dzieki temu obliczy która możliwość jest lepsza

Aaa, rozumiem, mi od razu objawiła się jakaś aplikacja, dzięki której ludzie którzy się znają na piłce mogliby zarabiać na laikach (np na mnie ) dzięki płatnemu dostępowi smile.gif W takim razie to rzeczywiście tylko i wyłącznie kwestia rozrysowania algorytmu.
+Quote Post
nikestylex7

X----

bostaf tak tylko zanim ja to zrobie to troche minie bo pracuje pozniej czas dla kobiety i dla siebie to malo mam czasu na programowanie
+Quote Post
bostaf

-----

Cytat(nikestylex7 @ 8.10.2012, 21:52:35 ) *
bostaf tak tylko zanim ja to zrobie to troche minie bo pracuje pozniej czas dla kobiety i dla siebie to malo mam czasu na programowanie

Witaj w klubie smile.gif
+Quote Post
nikestylex7

X----

hehe ;D
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 Użytkowników czyta ten temat (1 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 21.08.2025 - 08:39