![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-jacek4544- |
![]()
|
Goście ![]() |
Cześć, zacząłem bawić się z php i stanąłem przed pierwszym problemem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
wyciągam dane z bazy w taki sposób: <code=php>$result = mysql_query("SELECT * FROM doj_kat ORDER BY sort "); while( $row = mysql_fetch_assoc( $result )) { $kategoria = $row['kategoria']; $id_kat = $row['id']; $id_katclass = $row['id']; echo '<td><a href="dojazdwlasny.php?id_kat='.$id_kat.'">'.$kategoria.'</a></td>'; } </code> i ładnie mi linki, które są w bazie umieszczone osadza w tabeli. Tylko jak zrobić aby po kliknięciu w konkretny link zmieniła się jego classa ? np. pogrubił się.. ustawiając klasę w "a href" ustawiam dla wszystkich... pomożecie? |
|
|
![]()
|
|
Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
Witam,
wiec na początek zapoznaj się z tym tematem: Temat: Tematyka i zasady panujace na forum Przedszkole a co do tematu to odsyłam do podstawowego kursu HTML + CSS, zainteresuj się klasami w CSS. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 178 Pomógł: 596 Dołączył: 25.09.2009 Skąd: Piwniczna-Zdrój Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kliknięcie na kategorię powoduje, że w $_GET['id_kat'] masz identyfikator, z którym należy porównać id pobrane z bazy. Jeśli $_GET['id_kat'] zgadza się z tym pobranym z bazy, to dodajesz łańcuch znaków class="active" do odnośnika.
|
|
|
-jacek544- |
![]()
|
Goście ![]() |
dzięki wielkie!
kombinowałem z porównywaniem ale w końcu nie wyszło (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) z GETem wszystko ok.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 09:45 |