![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mam skrypt który generuje mi pliki pdf. Wszystko pięknie działa pod IE czy też FF, ale problem pojawia się w Chromie. Przy kliknięciu na przycik "generuj pdf" okno się poprawnie zamyka ale niestety skrypt generatora nie zostaje wywołany. W czym może być problem? Może ktoś się już z tym spotkał? Po wielu próbach, stwierdziłem że jeśli z sekcji: wyrzucę onclick="self.close()"; to pdf się generuje jednak skutkuje to tym, że okno nadal zostaje otwarte... więc połowicznie temat rozwiązany, ale w takim razie jak inaczej zamknąc okno?(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) (IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 82 Pomógł: 22 Dołączył: 20.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozumiem, ze sam otwierasz to okno/popup? Bo inaczej nie moglbys go zamknac w chrome.
Wydaje mi sie ze chrome inaczej obsluguje tutaj kolejnosc - najpierw wywoluje onclick, wtedy juz nie ma co submitowac. Mozna zrobic tak, ze submit idzie na strone, ktora go obsluguje (nie w nowej karcie) i ona zamyka popup: i Albo submit formularza ajaxem i w odpowiedzi na niego zamknac okno. To powinno dzialac na kazdej przegladarce. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat <form name="sprawozdanie" form action="spr_pdf.php" target="_blank" method="GET"> Wywal to i sprawdź. I czy masz zamknięty </form> ? Bo tu go nie widać. Ten post edytował Pyton_000 18.02.2015, 22:12:29 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 90 Pomógł: 4 Dołączył: 14.02.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 516 Pomógł: 1 Dołączył: 25.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dziękuję wszystkim za wszelkie porady.
Form mam zamknięty poniżej - więc jest ok. poradziłem sobie w inny sposób, działa ale nie wiem czy jest poprawny:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Najelegantszym rozwiązaniem będzie po prostu umieszczenie wszystkiego w jednym pliku (bez konieczności otwierania nowego okienka i zamykania go). Tyle, że lepiej by było jakbyś zmienił wtedy GET na POST. Czyli:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 23:51 |