![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam...
Koledzy potrzebuję pomocy w przeróbce skryptu, ile mogłem to zrobiłem ale stanąłem w martwym punkcie i potrzebuję jednak fachowca znającego temat oczywiście oczekuję pomocy nie za darmo zapłacę w granicach rozsądku i wyceny włożonej pracy ps. naprawdę dla osoby znającej temat to niewiele roboty - a dla mnie to czarna magia choć trochę wiem ale widać za mało Pozdrawiam Ten post edytował 1witek2 29.05.2014, 12:07:46 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Moderatorzy Postów: 36 557 Pomógł: 6315 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Patrz prosze gdzie piszesz. Przenosze
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może jeszcze opisz co i jak to oszczędzi Tobie i innym masę czasu
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 18.04.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Sorry no tak napisałem post nie tam gdzie trzeba i bez sensu oi co mi chodzi
mianowicie Stworzyłem formularz dodający ogłoszenie do bazy dodałem dodałem kilka pól checkbox ( 5 ) przypisałem do nich wartości ( tabele sql ) i chciałbym aby po zaznaczenia checkboxa-a pobierało wartość zapisaną w bazie chyba tyle |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 272 Pomógł: 28 Dołączył: 13.02.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bindujesz callback on change na każdym inpucie, wycinasz sobie jego name lub co tam chcesz, np pole data-XXX, po którym budujesz żądanie AJAX'owe do endpointa w PHP, który zwróci Ci po tych danych odpowiednią wartość z bazy. Nie zapomnij przefiltrować to co przychodzi z żądania i będzie super (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
dzięki fizzlebubble za odpowiedź i podpowiedź
opiszę jeszcze dokładniej problem no wieć tak mam checkbox-y <input type="checkbox" name="forma_nazwa" value="prywatna" /><label for="1">osoba prywatna</label> <input type="checkbox" name="forma_nazwa" value="firma" /><label for="2">firma</label> stworzyłem zapytanie do bazy CREATE TABLE IF NOT EXISTS `_o_forma_nazwa` ( `forma_nazwa_id` int(1) NOT NULL DEFAULT '0', `forma_nazwa` varchar(35) NOT NULL DEFAULT '' ) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8; INSERT INTO `_o_forma_nazwa` (`forma_nazwa_id`, `forma_nazwa`) VALUES (0, '( brak danych )'), (1, '( osoba prywatna )'), (2, '( firma )'); lecz nie potrzfię stworzyć skryptu który po zaznaczenia zapisze w bazie 0,1 lub 2 kombinowałem już na wiele sposobów ale lipa teraz kompinuję coś takiego ale lipa również '".$_POST['forma_nazwa']."' aktualnie cały czas wstawia 0 w dodawanym ogłoszeniu mimo zaznaczenia czyli pobiera brak danych zapisane w bazie a chciałbym aby pobierało to co użytkownik zaznaczy lub nie INSERT INTO `_o_forma_nazwa` (`forma_nazwa_id`, `forma_nazwa`) VALUES (0, '( brak danych )'), (1, '( osoba prywatna )'), (2, '( firma )'); dzięki za jakąkolwiek podpowiedź lub radę Ten post edytował 1witek2 29.05.2014, 11:31:51 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli ma Ci dodać wartości numeryczne do bazy to w input value wstaw 0,1,2 zamiast nazw.
I jeżeli wybór jest pojedynczego wyboru daj radio zamiast checkbox.
Ten post edytował ostrylg 29.05.2014, 11:50:46 |
|
|
![]()
|
|
ostrylg dzięki BARDZO za podpowiedź - takie proste a skuteczne - a ja kombinowałem jak wół pod górkę ale tak to już jest jak się nie zna tematu i jest gamoniem
DZIĘKI jeszcze raz TEMAT można dać do kosza aby nie zasmiecał forum |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 144 Pomógł: 18 Dołączył: 11.12.2005 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie ma za co, od tego jest forum (IMG:style_emoticons/default/wink.gif)
|
|
|
![]()
|
|
tak wiem że od tego powinno być forum ale nie zawsze ludzie chcą tutaj pomóc a wyśmieją laika
POZDRAWIAM - DZIĘKI za Twój czas i pomoc TEMAT MOŻNA USUNĄĆ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 00:33 |