![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku index.php mam menu, które jest wywoływanie poprzez:
Plik kategorie zawiera:
Chciałbym, aby owe kategorie były wyświetlane tylko dla użytkowników zalogowanych. System logowania mam oparty o sesje. Proszę o jakieś pomysły w tej sprawie. Dziękuję z góry. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może i tu jest większy problem ale nie wystarczy
-------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 24.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Próbowałem poprzez:
Efekt był taki, że widniał napis "Dostęp po zalogowaniu", a gdy użytkownik się zalogował dalej pisało "Dostęp po zalogowaniu" a funkcja kategorie() nie była wywoływana :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 221 Pomógł: 20 Dołączył: 4.05.2006 Skąd: Polska Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
spróbuj wyrzucić zmienną na ekran
i powiedz czy jest w niej login. Wybacz jeśli uraziłem Cię tym pytaniem, ale nie widzę kodu ani nie znam Twojego poziomu php ![]() -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
tu jest wszystko ok.
ewentualnie include spróbuj wywalić poza warunek if na gorę bo nie wiem co w nim siedzi i spróbuj warunek nic innego mi nie przychodzi do głowy. wydaje mi się, że problem może jest gdzieś indziej -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
Dałem tak:
Kategoria nie jest wyświetlana gdy użytkownik jest niezalogowany, sytuacja nie zmienia się również gdy zaloguje się. Co ciekawe kategorie pojawiają się gdy użytkownik się wyloguje. To jest funkcja logowania:
To jest funkcja wylogowywania:
Ten post edytował kkproject 10.08.2011, 15:15:37 |
|
|
![]()
|
|
a spróbuj po zalogowaniu użyć
edit. albo po prostu odświeżyć stronę w celu "załadowania do przeglądarki" zmiennej Ten post edytował Swirek 10.08.2011, 15:24:53 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
właśnie po odświeżeniu strony wszystko jest ok
jak więc wymusić aby ta zmienna była ładowana do przeglądarki ? |
|
|
![]()
|
|
po poprawnym zalogowaniu użyj tak jak Ci napisałem przekierowania za pomocą header i wszystko będzie ładnie śmigać
![]()
jeżeli chcesz wyświetlić komunikat o prawidłowym zalogowaniu
koszyk na pewno jest widoczny na stronie głównej i podstronach od razu więc linku chyba nie trzeba dorzucać. pozdro ![]() Ten post edytował Swirek 10.08.2011, 16:35:55 -------------------- Macho odpadacie ;) .
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki za pomoc
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 20:42 |