![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam!
Załóżmy, że mam prosty kod: Moje pytanie brzmi - jak zrobić, aby ten tekst sam się przełamał, jeśli jest ciągły, ale przekracza (w tym wypadku) 99px w szerokości? Da się to jakoś osiągnąć? Może być i w PHP. Pozdr. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
style=" word-wrap: break-word;" dodaj do td
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 276 Pomógł: 0 Dołączył: 30.06.2010 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Niestety nie daje to rezultatów
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
najlepszym sposobem chyba jednak jest PHP podczas wyświetlania czegoś takiego - masz lepszą kontrolę, którą możesz sparametryzować
![]() Jak się do tego zabrać - jeżeli chcesz podzielić tekst od tak to masz funkcję chunk_split()... Jeśli chcesz to zrobić ładniej to należało by złamać tekst nie "krojąc" słów to pasowało by utworzyć funkcję, która zwracała by uwagę na zachowywanie całych słów. -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
CSS: text-wrap: suppress;
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
@UP
to też nie rusza. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Ja mam tak, i działa:
-------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Efekt - tekst nadal jest ciągły :/ |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jaja sobie robisz z forumowiczów? ;P
http://jsfiddle.net/sZCCa/ Samo "word-wrap: break-word" wystarcza, zobacz: http://jsfiddle.net/sZCCa/1/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 468 Pomógł: 36 Dołączył: 14.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dokladnie na jsfiddle sprawdzalem i samo break-word dziala...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Cytat Jaja sobie robisz z forumowiczów? ;P *Damonsson-może wcale jaj sobie nie robi.Oba polecenia są dla CSS3,tak więc starsze przeglądarki nie muszą wcale ich obsługiwać. Ja bym radził zbudować własną funkcję która tnie zbyt długie stringi,niż ryzykować zadziała albo nie i mieć potem problemy że zbyt szeroka kolumna zburzy układ strony. Tak jak myślałem,u mnie na FF3.5 te przykłady fidla nie działają. Ten post edytował Niktoś 24.11.2011, 16:25:21 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Fakt, nie pomyślałem, że ktoś może używać ff <3.5 albo IE 5
![]() A tak serio, to w sumie zawsze warto dodać coś, co zapobiegnie złemu wyświetleniu nawet u jednego oglądacza strona, a nie obciąży jakoś zbytnio całego serwisu, tak jak radzą osoby powyżej. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 195 Pomógł: 109 Dołączył: 3.11.2011 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Ech był gdzieś temat na tym forum o przycinaniu zbyt długich łańcuchów,wystarczy poszukać.Tą czynność zostawię jednak autorowi tematu.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 568 Pomógł: 192 Dołączył: 7.03.2005 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Overflow: hidden
![]() -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 23:46 |