![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
Znalazłem gdzieś ten skrypt, ale niestety go nie rozumiem. Java scriptu ucze się od kilku dni. Chciałbym, abyście pomogli mi przerobić ten skrypt lub zaproponowali inne rozwiązanie. Chcę uszyskać odliczanie dni, godzin i sekund, a następnie przejscie do strony xy.php. W poniższym skrypcie następuje to odliczanie ale potem pokazanie obrazka. Proszę o pomoc w przeróbce: - co muszę zmienić, dodać aby rzekierowało stronę po upłynięiu czasu Kod <script language="javascript" type="text/javascript">
<!-- function zegar() { teraz = new Date().getTime(); // aktualna data dzien = new Date(2009,05,01,18,00,00).getTime(); // 2004.12.31 - 23:59:59 // wyliczanie roznicy sekund = Math.abs((teraz-dzien)/1000); minut = Math.floor(sekund/60); godzin = Math.floor(minut/60); dni = Math.floor(godzin/24); lat = Math.floor(dni/365); // wyliczanie calego okresu sekund = Math.floor(sekund-minut*60); minut = Math.floor(minut-godzin*60); godzin = Math.floor(godzin-dni*24); dni = Math.floor(dni-lat*365); roznica= dni+ " dni, " +godzin+ " godzin, " +((minut<10)?"0":"")+minut+ "minut i " +((sekund<10)?"0":"")+sekund+" sekund."; document.getElementById("okienko").innerHTML = "Do otwarcia strony zostało: "+roznica; if (teraz<dzien) { setTimeout("zegar()",1000); } else { document.getElementById("okienko").innerHTML = "tutaj tekst po upłynięciu czasu"; //ale jak zrobić aby przekierowało? } } zegar(); // --> </script> Ten post edytował thomson89 14.03.2009, 15:14:59 -------------------- Sklep
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
window.location.replace()
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 178 Pomógł: 51 Dołączył: 7.01.2009 Skąd: Gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem tak, ale pewnie coś zchrzaniłem bo nie działa...
Kod //(...)
else { window.location.replace('test.html'); } //(...) -------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
A co w konsoli błędów przeglądarki?
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Nic. Po prostu nic się nie wyswietla: ani w konsoli, ani skrypt.
-------------------- Sklep
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 62 Pomógł: 0 Dołączył: 27.06.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
witam, chciałem się podpiąć do tematu
na swojej stronce mam kod odliczający do danego wydarzenia , który znalazłem w sieci, wygląda tak : Kod <script type="text/javascript"> function date_diff(d,o,t,x){return[x=~~(t=(d-o)/864e5),x=~~(t=(t-x)*24), x=~~(t=(t-x)*60),~~((t-x)*60)]} function R(t) { t=date_diff(new Date(2009,11,26,16,00),new Date());document.getElementById('licznik').innerHTML='Do wydarzenia pozostało : <b>'+t[0]+" dni "+t[1]+"h "+t[2]+"min "+t[3]+"s<b>"; setTimeout('R()',1e3); } R() </script> jak go zmodyfikować warunkiem if aby po osiągnięciu ustalonej daty i godziny nie odliczało z minusem tylko wyświetliło jakiś komunikat ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 340 Pomógł: 542 Dołączył: 15.01.2006 Skąd: Olsztyn/Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nic. Po prostu nic się nie wyswietla: ani w konsoli, ani skrypt. A napewno warunek się spełnił ![]() -------------------- I'm so fast that last night I turned off the light switch in my hotel room and was in bed before the room was dark - Muhammad Ali.
Peg jeżeli chcesz uprawiać sex to dzieci muszą wyjść, a jeżeli chcesz żeby był dobry ty też musisz wyjść - Al Bundy. QueryBuilder, Mootools.net, bbcradio1::MistaJam http://www.phpbench.com/ |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 01:06 |