![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam mały problem z Efektem fadeIn mianowicie To moja stronka: Link Jak widać po najechaniu na Home lub Style zmieniają się napisy na głównym pasku. Chciałbym by po najechaniu jeden się wygaszał a drugi pojawiał wiem że da się to zrobić fadeIn i fadeOut Próbuje próbuje czytam kombinuje i nic mądrego mi nie wyszło. Czy ktoś pokaże, dopisze do aktualnego kodu jak to zrobić? Wrzucam potrzebne fragmenty kodu:
zmieniarka.js
CSS
Z góry dziękuje , myślę że mi pomożecie ;D Wiem że rozwiązanie jakie tu zastosowałem nie jest wyszukane przyjmę każda działającą propozycje ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 Pomógł: 0 Dołączył: 18.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W sumie też mam problem podobnej natury ;/ Przyłączam się do prośby może coś mi się przyda z tego.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 39 Pomógł: 0 Dołączył: 14.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Siemka to znowu ja, nie będę zakładał nowego tematu bo ciągle walczę z tym samym
![]() Zrobiłem coś takiego
No i wszystko ładnie pięknie dopóki nie zacznę szybko przesuwać po przyciskach, wtedy napisy się dublują i efekt można zobaczyć Tutaj: Link 1. Pierwsze pytanie jak pozbyć się tego efektu ? 2. Co złego jest w Tym zapisie
Bo on u mnie nie działa ;( Dzięki z góry ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 376 Pomógł: 47 Dołączył: 23.08.2007 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
http://jsfiddle.net/kostek/kGWFB/ - looknij tu, ew. zamien hide() na fadeOut... o cos takiego Ci chodzilo?
EDIT: ew. krotsza wersja: http://jsfiddle.net/kostek/kGWFB/2/ Co do zapisu, to wydaje mi sie, ze :
jesli fadeout zostanie zakonczony, wykonaj fadeIn innego div-a. Jesli w miedzyczasie wywolasz inny fadeout, to efekt ten podmienia sie i w rezultacie ten div nie znika, bo efekt sie nie zakonczy nigdy... tak na szybko napisalem to, wiec wybaczcie bledy. Ten post edytował Kostek.88 22.02.2012, 16:09:39 |
|
|
![]()
|
|
Hmm daje pomógł bo troszkę lepiej działa, ale jak tak sie bardzo szybko przejedzie to i tak sie dubluje ;/ kurcze no też tak domyślałem się ze jedna warstwa nie zdąży się schować a już następna jest. Co to jeszcze można by zaradzić ?
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 12:49 |