![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam na stronce dwa pola input... oto kod jakiego uzylem... <form action="...nazawa strony...." method="post" class="search"> <input name="pole_add" type="text" value=""></> <input type="submit" class="submit" value="zatwierdz"> ...a wiec moja strona wyglada nastepujaca... jakis tekst 1 pole input jakis tekst bla,bla.... 2 pole input i chcialbym zeby oba pola dzialaly nie zaleznie od siebie...tzn teraz jest tak ze jak wpisuje w 2 polu liczbe i zatwierdzam to ta liczba jest traktowana tak jakbym wpisywal w 1 pole... ...oczywiscie name w obu polach jest inne...nazwa strony tez jest inna... mam nadzieje ze w miare jasno opisalem moj problem bede wdzieczny za pomoc pozdr Ten post edytował zeetor 22.08.2008, 21:44:25 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 40 Pomógł: 1 Dołączył: 21.08.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
pomyłka...
Ten post edytował slawo123 22.08.2008, 21:49:49 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 21.03.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 76 Pomógł: 1 Dołączył: 1.07.2008 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi o to aby dla każdego pola stworzyć oddzielny "przycisk"...
...name w obu polach też jest inne np w pierwszym name="kwiatek_add" a w drugim name ="domek_add"... rownież oba pola odwołują sie do innych stron tzn 1 pole - form action="home.php?strona=kwiatek" 2 pole - form action="home.php?strona=domek" dz i pozdr |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 419 Pomógł: 42 Dołączył: 12.08.2008 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Albo tworzysz oddzielne formularze dla nich czyli
<form action="pierwsza_strona.php"> <input> <submit> </form> <form action="druga_strona.php"> <input> <submit> </form> Albo (zaznaczam wtedy, że musisz zrobić dodatkowo obsługę przeglądarek bez obsługi JS czyli przykład wyżej) robisz tak, że po naciśnięciu jednego przycisku (zwykłego buttona) Sprawdzasz które pole ma value.length>0 i wtedy robisz: document.getElementById('id_mojego_formularza').action = 'link_do_odpowiedniej_strony.php'; document.getElementById('ten_sam_id_formularza').submit(); Lub robisz zmienna globalna czyli var zmienna ktora zapamietuje inputa do ktorego byl ostatnio wprowadzony tekst dzieki temu nawet jak sa wypelnione oba inputy to wiesz ktore pole zostalo wypelnione jako ostatnie. (IMG:http://forum.php.pl/style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:34 |