![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, chcialem sie spytac... Mam obrazek do pola input ktorym jest zaokraglony prostokat. Teraz w jaki sposob zapisac ze chce zeby to byl input np text razem z tym obrazkiem w tle ? jak korzystam z <input type="image" ... to pojawia mi sie ten obrazek ale nie jako pole z mozliwoscia wpisywania... probowalem tez normalnie <input type="text" style="background-image url ...... >ale w tym momencie tworzy mi sie prostokatny input w ktorym jest ten obrazek zaokraglonego prostokata i jeszcze na tle innym niz biale to wyglada okropnie (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Bede wdzieczny za jakies rady dot. tego co napisalem (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kod input[type=text] { background: url("/img/input.png"); border: 0; padding: 5px; line-height: 1.5em; width: 146px; height: 15px; } Demo: http://www.insila.pl/ Przykład input'a CSS z mojej strony (żeby ładnie wyglądało trzeba padding: 5px; i odjąć od wielkości obrazka po 10px. Np. jeśli obrazek jest 200x100 to wpisz w css 190x90) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Robisz to przez CSS:
Kod input.images { border: 0; background-image: url(); -moz-border-radius: Xpx; border-radius: Xpx; } Tam gdzie masz Xpx wpisz sobie swoja zaokrąglenie, powinno działać. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 36 Pomógł: 0 Dołączył: 9.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oooo to wlasnie o to mi chodzilo, dzieki wielkie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
a teraz mialbym jescze jedno pytanie... w jaki sposob przesunac kursor z inputa o jakies 3 px w prawo ( tak zeby nie nachodzil na to zaokraglenie, bo to brzydko wyglada (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) ) Ten post edytował kubatur0 6.06.2010, 10:25:11 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
oooo to wlasnie o to mi chodzilo, dzieki wielkie (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) a teraz mialbym jescze jedno pytanie... w jaki sposob przesunac kursor z inputa o jakies 3 px w prawo ( tak zeby nie nachodzil na to zaokraglenie, bo to brzydko wyglada (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif) )
|
|
|
![]()
|
|
Dzieki wielkie, wszystko dziala tak jak powinno (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 309 Pomógł: 20 Dołączył: 13.02.2010 Skąd: Kęty Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzieki wielkie, wszystko dziala tak jak powinno (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ja Ci na pisałem wszystko z tych 4 komentarzy w moim poście (IMG:style_emoticons/default/dry.gif) |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 08:22 |