![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje jakaś możłiwość aby zablokować opcję dowolnego rozciągania tego pola przez użytkownika ? mam taki problem że ustawiłem sobie tło obrazkowe a polę o konkretnych wymiarach i tutaj jest problem bo jak użytkownik rozciąga sobie to wiadomo powtarza tło i wygląda to badziewnie.
|
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne:
Poczytaj o CSS RESIZE To dotyczy się pól właśnie takich jak textarea. Wklej to do index.html
A to do style.css i połącz je ze sobą:
Ten post edytował Szymciosek 10.05.2012, 14:39:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo o to mi chodziło bo widzisz nadal da się rozciąg to pole w którą się chce stronę... zauważyłem że wszędzie to jest i chyba to wina przeglądarki która wie lepiej od programisty czy chcemy aby to pole rozwijać a szkoda bo przez to ogranicza to moje pole manewru grr...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 45 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 381 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd Ty wiesz lepiej od użytkownika czy chce sobie pole rozszerzyć? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co to za obrazek? Jeśli gradient możesz użyć CSS a tło + litery nie bardzo mi się widzi.
|
|
|
![]()
|
|
A skąd Ty wiesz lepiej od użytkownika czy chce sobie pole rozszerzyć? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co to za obrazek? Jeśli gradient możesz użyć CSS a tło + litery nie bardzo mi się widzi. Pasek przewijania ok ale rozciągać nie chce aby to robił bo rozciągnie inne elementy strony... co ważniejsze tło jest obrazkiem który jest zaokrąglony po bokach a pod spodem ma taki zadzior co powoduje że musi być pole stałym elementem. Dziękuje za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 3.10.2025 - 00:58 |