![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czy istnieje jakaś możłiwość aby zablokować opcję dowolnego rozciągania tego pola przez użytkownika ? mam taki problem że ustawiłem sobie tło obrazkowe a polę o konkretnych wymiarach i tutaj jest problem bo jak użytkownik rozciąga sobie to wiadomo powtarza tło i wygląda to badziewnie.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 168 Pomógł: 126 Dołączył: 5.02.2010 Skąd: Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne:
Poczytaj o CSS RESIZE To dotyczy się pól właśnie takich jak textarea. Wklej to do index.html
A to do style.css i połącz je ze sobą:
Ten post edytował Szymciosek 10.05.2012, 14:39:28 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 99 Pomógł: 0 Dołączył: 5.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie za bardzo o to mi chodziło bo widzisz nadal da się rozciąg to pole w którą się chce stronę... zauważyłem że wszędzie to jest i chyba to wina przeglądarki która wie lepiej od programisty czy chcemy aby to pole rozwijać a szkoda bo przez to ogranicza to moje pole manewru grr...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 97 Pomógł: 45 Dołączył: 5.05.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 378 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A skąd Ty wiesz lepiej od użytkownika czy chce sobie pole rozszerzyć?
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
A skąd Ty wiesz lepiej od użytkownika czy chce sobie pole rozszerzyć? ![]() Pasek przewijania ok ale rozciągać nie chce aby to robił bo rozciągnie inne elementy strony... co ważniejsze tło jest obrazkiem który jest zaokrąglony po bokach a pod spodem ma taki zadzior co powoduje że musi być pole stałym elementem. Dziękuje za pomoc |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.07.2025 - 20:35 |