![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W jaki sposób można edytować lub całkiem wyłączyć podpowiedzi dla pola tekstowego? np.
No i kiedy już coś tam wpisywaliśmy to zazwyczaj przeglądarka rozwija listę wpisywanych haseł, w jaki sposób można zarządzać zawartością tego okienka podpowiedzi? Nie chodzi mi od strony użytkownika tylko serwera. Jeśli nie da się tym zarządzać to czy można to wyłączyć? -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego co wiem, to jest kwestia funkcji przeglądarki, użytkownik może zapamiętywać pola, bądź nie, na pewno pola typu password nie są zapamiętywane.
Można coś pokombinować z JSem: http://stackoverflow.com/questions/468288/...er-the-password Ten post edytował qrooel 23.11.2011, 16:04:00 -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 594 Pomógł: 122 Dołączył: 17.07.2005 Skąd: P-na Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
@johny_s ma rację o to tutaj chodzi - aczkolwiek aby zachować "sztuczną" zgodność ze standardami polecam:
![]() EDIT: a co do wykorzystania tej podpowiedzi to można zastosować na przykład jQuery Autocomplete wykorzystuje ajax do tzw "podpowiedzi" ![]() Ten post edytował Sephirus 23.11.2011, 21:18:23 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 15.05.2025 - 11:16 |