![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 51 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2010 Skąd: Wolsztyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam taki problem, ponieważ robię portal na div;ach i
na górze mam 2 kolumny ( ogłoszenia i panel gracza ) mam to w 3 divach jeden od całości, i dwa kolejne od ogłoszeń i panelu ( z float:left; i float:right ) i teraz pod tymi 3 div'ami mam jednego div'a <div style="clear:both;"></div> i tu na dole mam kolejne div'y ( 4 ) jeden główny i 3 od kolumn z float left w css. i teraz na ss przedstawię co chcę zmienić (IMG:http://i52.tinypic.com/2luyrzo.jpg) otóż ten panel co mam po prawej stronie chcę aby był bezpośrednio pod tą kolumną z panelem gracza tym na górze. lecz blokuje to ta kombinacja: <div style="clear:both;"></div> ale niestety gdy wywalę tego div'a to ta pierwsza kolumna ( z tych 3 na dole ) przesuwa się pod tą ostatnią górną, ( dzieje się tak przez float:left; ) ale to wszystko musi być bo jak nie ma jednego, to psuje się drugie, i tak w kółko, jest możliwość zrobienia tego? Mam nadzieje ze dobrze objaśniłem ;/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 77 Pomógł: 8 Dołączył: 29.03.2011 Skąd: Londyn Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
chętnie zajołbym się tym oczywiście nie odpłatnie i wytłumaczył co z czym się je i dlaczego robaczka clear:both sie nei uzywa zbyt czesto [ zalezy od gustu ]
Ale sprawa prosta jesli ten panel to 1 div to dodaj margin-left:4px; i wsio ryba (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował webfreak 29.03.2011, 19:37:21 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 22.08.2025 - 14:53 |