![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 21.07.2008 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich serdecznie.
Mam problem z ustawieniem div'ów na stronie gdyż jednocześnie chcę, żeby jeden z nich rozciągał się automatycznie. Oto kod : Kod div { text-align: left; } .main { margin: 0 auto; width: 900px; } .top { width: 900px; height: 242px; background: url('images/top.png'); } .middle { width: 900px; height: 354px; background: url('images/middle.png'); } .bottom { width: 900px; height: 104px; background: url('images/bottom.png'); } No a to kod w pliku index.html: [code] <div class="main"> <div class="top"></div> <div class="middle"> </div> <div class="bottom"></div> </div> Chodzi mi o to że chcę, aby div "middle" rozciągał się na stronie w zależności od ilości treści, z tym, chciałbym aby jego parametr height wynosił minimalnie 350px; nie chcę overflow:auto bo nie lubię paska przewijania. Chę natomiast, żeby ten div się rozciągał. Dodam jeszcze ze tło(obrazek) diva middle mam w rozmiarze height: 354px; ale mam też w razie co węższe, które ma 6px; i które mogłoby sie powtarzać w miare rozciągniecia diva. Jednak nie bardzo mogę sobie z tym poradzić, nie wiem, też, który obrazek byłby stosowniejszy. Próbowałem już na rózne sposoby i albo się sypał układ strony albo treśc wychodziła poza diva "middle" a on się nie rozciągał. Bardzo proszę o pomoc i góry dziękuję. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 23.08.2025 - 10:49 |