![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 0 Dołączył: 10.05.2011 Skąd: Częstochowa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam forumowiczów,
Od paru dni myślę jak zrobić slidebox (może nie nad samym kodem w JS tak myślę jak nad kodem CSS, a opieram się o stronę SoundCloud), mianowicie chodzi mi o zrobienie slidebox'a który bez względu na szerokość strony zawsze będzie rozciągnięty na całość czyli:
Wszystko fajnie śmiga, tło jest ładnie rozciągnięte na całą szerokość niezależnie od powiększenia strony w przeglądarce.. problem pojawia się gdy chcę dodać do tego div'a kolejne slide'y, nie mieszczą się w tym divie i idą pod spód tego zamiast obok... Patrzę w źródło kodu na soudcloud i nie mogę się ogarnąć w nim... ;/ dodam że chciałbym uniknąć coś w stylu:
i po prostu wtedy do tego pakować slide'y... Z góry dziękuje za wszelką pomoc ![]() Ten post edytował plastus321 16.12.2013, 19:31:49 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czemu chciałbyś uniknąć? Częsta praktyka i nie słyszałem (jeszcze?), żeby była zła.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 675 Pomógł: 58 Dołączył: 17.12.2013 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
http://css-tricks.com/css-media-queries/
poczytaj o bootstrap do responsywnych stron. to co Ci potrzebne jeśli rozumiem to i tak media-queries żebyś mógł manipulować wyglądem elementów w różnych rozdzielczościach. Damonsson dobrze mówi, element Twój na 100%; musi być ustawiony jeśli zawsze chcesz go mieć rozciągniętego. ewentualnie revolution slider -> responsywny. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 22:02 |