![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Zawsze robiłęm strony z gotowego templata ale dzis postanowiłem stworzyć sobie większość strony w PS , pociąć to na kilka elementów i poskładać w div'ach z odpowiednimi marginami. Okazało sie że jest ogromny problem. Po powiekszeniu choć o jeden stopień strony wszystko sie rozjeżdża i każda przeglądarka inaczej rozmieszcza - dosłownie o 2-3 piksele w pionie czy poziomie :/ skąd to wynika i jak sobie z tym radzić(IMG:style_emoticons/default/questionmark.gif) ? pozdrawiam |
|
|
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 706 Pomógł: 108 Dołączył: 12.03.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Przeczytaj jakiś tutorial dotyczący składania layoutów z div-ów. Co masz na myśli pisząc, że rozjeżdża się przy powiększaniu? Powiększasz strony? (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 131 Pomógł: 1 Dołączył: 15.10.2009 Skąd: gdańsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chodzi mi mo powiekszanie strony takie jak np uzyskuje sie ctrl + scrolllll .
Jak mam dopasowane wszystki od żyletki to przy powiekszaniu elementy przesówają sie względem siebie o 1-2mm w każdym z kierunków :/ |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 35 Pomógł: 0 Dołączył: 30.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Niektóre elementy będą Ci się przesuwać przy zmiane rozdzielczości.Margin to margines czyli odległość od jakiegoś innego elementu.Przy zmianie rozdzielczości pierwszy element przesunie się ,drugi o margines od niego. Ja sam w takich przypadkach używam position:absolute.Poczytaj sobie na tej stronie.Powinno Ci troche pomóc
http://www.kurshtml.edu.pl/css/pozycjonowanie.html |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 24.08.2025 - 21:24 |