![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2009 Skąd: Zdroje [Wieś] Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jak zrobić za pomocą HTML/CSS taki róg
![]() ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ale to nie dziala w IE, sa tez inne (pewniejsze) sposoby, np. http://blog-lisu.eu/2010/01/29/css3-zaokraglanie-rogow/ Ten post edytował kapuch 4.08.2010, 18:08:34 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 10 Pomógł: 0 Dołączył: 11.10.2009 Skąd: Zdroje [Wieś] Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mi to w ogóle niechce chodzić, daje
Kod <table class="box">cos tam cos tam </table> i w css daje ten kod to mi nie zaokrągla stylu |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. Jakiej przegladarki uzywasz, bo pisalem ze pod IE to nie dziala
2. Uzywasz prawidlowych naglowkow? Np.
3. Nadales tej klasie border? ( border: 1px solid #000; ) 4. Pomiedzy <table></table> wypadalo by jeszcze wstawic <tr><td>cos tam</td></tr> Masz tu kompletnego gotowca, bo wyjdzie szybciej:
Dziala pod: - Firefox'em - Chrome - Opera Nie dziala pod IE 8 i starszych. PS. Pod tymi przegladarkami sprawdzalem, wiec tutaj jestem na 100% pewien, a co do reszty to nie wiem. Ten post edytował kapuch 4.08.2010, 18:44:58 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Używam opery
moja strona wygląda tak :
Ten post edytował krystianr 4.08.2010, 18:38:52 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 782 Pomógł: 153 Dołączył: 21.07.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pod normalne przeglądarki używasz regułek CSSa które podał ci @kapuch, pod IE możesz użyć tego (wymaga jQuery i JS).
-------------------- Już mi się ani wiedzieć, ani tym bardziej myśleć nie chce.
[Think different]! |
|
|
![]()
|
|
Ciezko cokolwiek powiedziec o tym kodzie, bo nie pokazales css'a, wiec nie wiem co dana klasa soba reprezentuje :]
-------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
Ciezko cokolwiek powiedziec o tym kodzie, bo nie pokazales css'a, wiec nie wiem co dana klasa soba reprezentuje :] oto css : http://krystianr.xaa.pl/krystianr.css |
|
|
![]()
|
|
oto css : http://krystianr.xaa.pl/krystianr.css No ok, ale gdzie w tym css masz: Kod border: 1px solid #000; -webkit-border-radius: 10px; -khtml-border-radius: 10px; -moz-border-radius: 10px; border-radius: 10px; ![]() Bo nie widze, wiec jak ma ci to dzialac? -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
nie mam tego bo robiłem to na localhost
|
|
|
![]()
|
|
No to ciezko powiedziec cokolwiek, skoro nie wiem gdzie ty to wstawiasz.
Dzialac musi, tzn. ze wstawiasz to zle, badz nie do tej klasy co trzeba i dlatego chcialem zobaczyc kod. -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
No i nie widzisz ze zaokraglilo rogi?
Zaokraglilo, tyle ze wewnatrz jest jeszcze jedna tabela z bez zaokraglania. Popracuj nad tym, dostales gotowca, teraz to tylko kwestia prob. PS. Podpowiem tylko, ze zmien nazwe klasy z okno na np. zaokraglanie i dodaj ja do kazdego elementu ktory chcesz zaokraglic. Nawet jesli ten element ma juz przypisana klase to mozna dodac mu druga poprzez class="pierwszaKlasa drugaKlasa" Czyli np. class="corner zaokragloneRogi" i wtedy taki element posiada dwie klasy. Teraz wszystko w Twoich rekach, dostales gotowa klase, nic tylko podstawic ja w odpowiednie miejsce, przeciez nikt nie bedzie Ci przerabial calego szablonu. Ten post edytował kapuch 5.08.2010, 12:18:59 -------------------- Nie chce "Pomógł", aktualna ilość (69) w pełni mnie satysfakcjonuje :)
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 21.08.2025 - 23:32 |