![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 23.09.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Forumowicze, potrzebuje pomocy przy sprawdzaniu zmiennej. Chce sobie zrobić Current_page na stronce, gdzie kod php będzie sprawdzał czy #id w <body id=""> jest takie jakie powinno być. Problem dla mnie jest w tym że chcę użyć switch(); do wczytywania podstron, a dodając sekcje <body></body> do każdej podstrony dubluje się w index.php więc jest problem. Chciałem zrobić to na if (); ale nie bardzo mi się kojarzy jak dalej to pociągnąć. Pozdrawiam i dzięki z góry za pomoc. ps. przyjmijmy ze #id wczytywane do <body id="..." ></body> to #home (jako domyślna), #produkt, #kontakt. Jeśli już podobny wątek został stworzony sorry za spam ![]()
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
Cytat Chce sobie zrobić Current_page na stronce, gdzie kod php będzie sprawdzał czy #id w <body id=""> jest takie jakie powinno być. No tak, ale ten identyfikator się chyba skądś bierze, nie? Można coś takiego zrobić -> ob_start + DOMDocument, ale to bez sensu trochę. -------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 17 Pomógł: 3 Dołączył: 2.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Kolego, w taki sposób jak Ty chcesz to zrobić(czyt. posługując się id elementu body) potrzebujesz javascript. Wg. mnie o wiele łatwiejszym rozwiązaniem dla "laika" byłoby zastosowanie GET. Przykład:
Gdybyś miał jakieś wątpliwości pisz. PS. W switch'u po "default" nie dajemy break; Ten post edytował PtasiorZz 4.10.2010, 21:20:47 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 20.08.2025 - 14:03 |