Witaj Gościu! ( Zaloguj | Rejestruj )

Forum PHP.pl

Reply to this topicStart new topic
> [HTML/CSS] Jak ustawić obok siebie elementy DIV, szerokie na 100% okna przeglądarki?
NetPax

Grupa: Zarejestrowani

Ostrzeżenie: (0%)
-----

Witam,

próbuję ustawić obok siebie elementy DIV o szerokości 100% okna przeglądarki np. w rozdzielczości 1024x768 wszystkie elementy DIV będą miały 1024px szerokości a w 1920x1080 odpowiednio 1920px szerokości. Ponadto chce ustawić je tak żeby w momencie oglądanie jednego reszta była "po bokach" tak jak na załączonym obrazku.

(IMG:http://netpax.pl/obrazek_div.jpg)

Przy stałych szerokościach wiem jak to poustawiać ale przy zmiennych nie. Tak więc gdyby ktoś miał pomysł...

Pozdrawiam.
Go to the top of the page
+Quote Post
Michasko

-----

Musisz objąć wszystkie te DIV-y jednym DIV-em macierzystym o szerokości równej zsumowanej szerokości DIV-ów, które mają być obok siebie (tak, wiem, zagmatwanie to napisałem) (IMG:style_emoticons/default/tongue.gif)
Czyli dla 4 DIV-ów ten macierzysty powinien mieć 400% szerokości okna przeglądarki, a pozostałe (te w środku) po 25% jego szerokości.
  1. div#macierzysty { width: 400%; } /* zakladajac, ze jest to "najgłówniejszy" DIV na stronie - tylko wtedy uzyska 400% szerokosci okna przeglądarki */
  2. div.wSrodku { width: 25%; float: left; }
Do zrobienia za pomocą JS. Przy pomocy samego CSS może być ciężko - chyba, że ilość DIV-ów się nie zmieni.

Ten post edytował Michasko 12.02.2013, 11:53:57
+Quote Post
NetPax

-----

Dzięki za pomoc, choć patrząc na rozwiązanie wstyd trochę że samemu nie wpadłem (IMG:style_emoticons/default/sciana.gif)
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 Użytkowników czyta ten temat (2 Gości i 0 Anonimowych użytkowników)
0 Zarejestrowanych:

RSS Aktualny czas: 23.08.2025 - 22:20