![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Juz objasniam o co mi chodzi.
Mam sobie diva (kontener) o okreslonych rozmiarach (500x300). Wewnatrz tego diva chce zrobic drugiego, ktory bedzie swego rodzaju stopka, czyli bedzie na samym dole kontenera. No i tutaj zaczynaja sie schodki, poniewaz chce, aby ten div stopka, mial tez w zaleznosci od tresci, zmienna wysokosc, ale tak, aby zawsze przylegal do dolnej krawedzi diva kontener, a rozszerzal sie w gore (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Sam nawet nie mam pojecia jak sie za to zabrac, mam nadzieje ze jest to mozliwe w css, bo javascriptem nie chce tego robic. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozycjonowanie absolutne.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 389 Pomógł: 69 Dołączył: 26.04.2010 Skąd: Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Pozycjonowanie absolutne. Tak to juz robilem, ale wtedy div rozszerza sie w dol po osi Y, a mi chodzi zeby rozszerzal sie w gore (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Nieautoryzowani Postów: 2 249 Pomógł: 305 Dołączył: 2.10.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Co za problem ustawić odpowiednie odstępy?
|
|
|
![]()
|
|
No ale pisze wlasnie, ze nie mam pojecia jak sie za to zabrac, nic mi do glowy nie przychodzi.
Probowalem roznych trickow i nadal jest lipa. Fakt jest tez taki, ze css dawno sie nie zajmowalem, bawilem sie raczej skryptami, a jak z czyms nie masz kontaktu przez dluzszy okres, to zapomina sie duzo. Wiec jesli mozesz powiedziec, o co ci konkretnie chodzi z tym ustawianiem odstepow, to bede wdzieczny. Mam nadzieje ze nie chodzi ci o marginesy, bo to juz probowalem, z marnym skutkiem. |
|
|
![]()
|
|
Racja, można zapomnieć.
Miałem na myśli padding. Może weź narysuj jaki efekt chcesz uzyskać jak to nie pomoże? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) |
|
|
![]()
|
|
Racja, można zapomnieć. Miałem na myśli padding. Może weź narysuj jaki efekt chcesz uzyskać jak to nie pomoże? (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Co bede rysowal, robie sobie taki rotator jak tutaj> http://www.wp.pl/ A div o ktorego mi chodzi, to ten z opisem na wp.pl (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) Gdy opis jest dluzszy, div (ten z przezroczystoscia) zwieksza sie w gore (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) PS. Myslalem z kodem js tego rotatora bedzie wiecej problemow, niz z samym layoutem, a tu prosze (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ten post edytował kapuch 10.05.2010, 19:16:49 |
|
|
![]()
|
|
Trzba było tak od razu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wypozycjonuj go absolutnie względem diva nadrzędnego (dla tego nadaj position:relative;), nadaj bottom:0; padding dolny + gorny jakie chcesz i... już. Nie ma opcji, żeby nie działało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif)
|
|
|
![]()
|
|
Trzba było tak od razu (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Wypozycjonuj go absolutnie względem diva nadrzędnego (dla tego nadaj position:relative;), nadaj bottom:0; padding dolny + gorny jakie chcesz i... już. Nie ma opcji, żeby nie działało (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Hehe, no w sumie, zamiast sie produkowac moglem odrazu linkiem zarzucic (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Ok ja sobie potestuje, jak cos to sie odezwe - ale moze nie dzisiaj, bo zaraz wychodzic musze (IMG:style_emoticons/default/sad.gif) Dzieki za pomoc! Pozdrawiam EDIT: Dziala wszystko pieknie, jestes WIELKI (IMG:style_emoticons/default/winksmiley.jpg) "Pomógł" juz dalem (IMG:style_emoticons/default/smile.gif) Dzieki wielkie! Ten post edytował kapuch 10.05.2010, 19:35:05 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Aktualny czas: 28.08.2025 - 05:38 |