![]() |
![]() ![]() |
![]() |
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Witam,
Czy istnieje w Unicode znak domku? Będę wdzięczny za kod tego znaku. Mam jeszcze takie poboczne pytanie: Czy w html można zrobić odświeżenie strony? [Nie automatyczne, tylko po kliknięciu odpowiedniego odnośnika]. Z góry dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Pozdrawiam! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
No rzeczywiście... A co ze znakiem domku?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 31 Pomógł: 2 Dołączył: 14.12.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A co rozumiesz poprzez domek?
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Domek, czyli taki kwadrat z trójkątem u góry, [może jakieś drzwi i okna] szukałem w tabeli znaków Unicode, ale nie mogę znaleźć...
|
|
|
![]()
|
|
Jak nie natknales sie to jeszcze znalazlem stronę z zapisem w unicode czcionek wingdings. Alternatywnie można <src> i wstawić obrazek.... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 709 Pomógł: 176 Dołączył: 24.10.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
raczej użyj małego obrazka w formacie gif. Znak o który pytasz pewnie istnieje ale to jest zależne od używanej czcionki.
-------------------- http://d3ut3r.wordpress.com/ | mysql_* jest przestarzałe UŻYWAJ PDO!
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
No właśnie chodzi o to, żeby nie użyć <src>. A pod tym linkiem, który podałeś nie ma domku..
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 677 Pomógł: 89 Dołączył: 31.08.2003 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W unicode istnieją tylko: ⌂ oraz 🏠 (przy czym ten drugi tylko w systemach z obsługą Emoji)
Ten post edytował mls 26.05.2012, 13:22:00 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jakiś konkretny powód, dla którego nie chcesz użyć obrazka?
|
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
@mls, pierwszy znak widziałem w tabeli Unicode, drugiego odczytać nie mogę. Zastanowię się jeszcze nad użyciem tego pierwszego.
@Crozin, w sumie to mogę użyć obrazka, tylko chodzi mi o to, żeby ten domek był wizualnie podobny do tych znaków: ![]() |
|
|
-Gość- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dziwi mnie to, że w Unicode znajdziemy nawet znak bałwana ze śniegiem: ☃, a domu nie znajdziemy...
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 623 Pomógł: 79 Dołączył: 16.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 05:51 |