![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 289 Pomógł: 1 Dołączył: 2.11.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z umieszczeniem pływającego banera. Mianowicie wygląda to tak. Strona jest wyśrodkowana w następujący sposób: Chciałem teraz zrobić tak, aby po lewej stronie pojawił się pionowy baner Dodałem go używając takiego kodu: Niby wszystko wygląda tak, jak tego chcę, lecz problem pojawia się w momencie, kiedy tą stronę zwężam, zmniejszając okno przeglądarki. Baner najeżdża na część strony. Czy da się tak zmodyfikować kod, aby baner cały czas znajdował się z boku, nie najeżdżając na stronę ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 7 Pomógł: 1 Dołączył: 8.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Można zamknąć te dwa divy w trzecim divie, jeśli znasz wymiary bannera. Rozwiązuje to problem nakładania się bannera na stronę. Przykładowo, jeśli banner ma 200px i nie ma żadnych marginesów:
Nie rozumiem jednej rzeczy: napisałeś pływający banner. Chodzi o banner, który zostaje cały czas w tym samym miejscu, gdy przewijamy stronę? Z tego co wiem, do tego używa się position: fixed, a nie position: absolute. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:46 |