![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam,
Planuje stworzyć zaawansowany formularz. 1 krok: wybieramy z kilku list kilka wariantów , potem uzupełnaimy potrzebne dane 2. kok system wstawia w odpowiednie meijsca w tekscie wypelnione formularze, 3. krok: nastepuje wydruk calego tekstu czy wogole jest mozliwa taka operacja ? pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 958 Pomógł: 574 Dołączył: 23.09.2008 Skąd: wiesz, że tu jestem? Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeżeli pytasz czy jest to możliwe znaczy to, że masz nikłe pojęcie o PHP + zapis i odczyt z bazy danych/pliku. Poświeć chwilę i poczytaj o formularzach, odbieraniu, walidacji i zapisie danych
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 360 Pomógł: 34 Dołączył: 20.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Edit: chyba, że mówisz o czymś takim jak napisał "CuteOne" to już inna sprawa.
Na początek stwórz sam formularz na zasadzie: ( http://www.kurshtml.edu.pl/html/formularze.html ) Później i najprościej będzie chyba jak zrobić to na zasadzie "print" w css: ( tutaj może Ci to coś więcej powie - http://www.kurshtml.edu.pl/css/drukowanie.html ) A formularz wstawiasz w diva: Ten post edytował Mega_88 15.10.2012, 07:45:23 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 136 Pomógł: 0 Dołączył: 5.10.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jeżeli pytasz czy jest to możliwe znaczy to, że masz nikłe pojęcie o PHP + zapis i odczyt z bazy danych/pliku. Poświeć chwilę i poczytaj o formularzach, odbieraniu, walidacji i zapisie danych witam, zgadza się, dopiero zaczynam przygode ale dostalem do zrobienie cos takiego właśnie, głównie jest to umowa kredytowa, pracownik najpierw ustawia sobie dla kogo ta umowa jest czyli parametry: ile osób , dane, kwote, itp itd a potem te dane maja trafiać do tekstu umowy, tekst umowy mam w .doc ale wydaje mi sie ze chyba lepiej zeby byl w html sformatowany? (dobrze mysle) i potem jak juz wstawia sie te wartosci do tekstu chcialbym aby wydrukowalo juz uzupelniona umowe, czy ktos jest mi w stanie pomoc? lub podeslac moze jakiegos gotowca? moze ktos juz taki formularz robil ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wszystko da się zrobić, ale to nie jest kwestia 5 minut, a jak wiadomo czas to rzecz cenna w dzisiejszych czasach.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Wszystko da się zrobić, ale to nie jest kwestia 5 minut, a jak wiadomo czas to rzecz cenna w dzisiejszych czasach. hehe, wiadomo sprawa, gdyby jednak ktos kiedys robil cos podobnego licze na kontakt a w miedzyczasie jak tylko poszerze wiedze sprubuje samemu zaczac pisac:) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 306 Pomógł: 42 Dołączył: 25.03.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Słowa kluczowe w google to: php wizard form oraz php multi step form.
Ten post edytował qrooel 15.10.2012, 14:20:12 -------------------- Strony WWW: http://arscreo.pl
|
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 18.05.2025 - 07:51 |