![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam wszystkich, zaczynam dopiero zabawę z php i html i napotkałem na jeden problem z którym nie mogę sobie poradzić. Pewnie jest to banalna sprawa więc przejdę do rzeczy.
W poniższym kodzie chciałbym żeby po naciśnięciu przycisku wykonaj wartości w polu edycyjnym oraz zaznaczenie w radio button pozostało i nie znikało. Z polem edycyjnym sobie poradziłem ale nie wiem jak to zrobić z radio button-em.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 14 Pomógł: 0 Dołączył: 4.08.2011 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dzięki, działa poza dwiema literówkami które poprawiłem, ale teraz moje pytanie czy da sie to prościej napisać np. tak jak w polu teksowym i jeszcze jakbys mógł wyjaśnić co oznacza "?" (pytajnik) w tym kodzie
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 664 Pomógł: 169 Dołączył: 8.01.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1) Nie da się tego zrobić tak, jak z polem tekstowym, bo na jedno pole tekstowe masz jedną wartość w tabeli post, natomiast dla kilku radio (z tym samym name) masz też jedną wartość.
2) A co do pytajnika, to: http://webinside.pl/artykul-155-operator-t...rgumentowy.html -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 8.06.2025 - 06:18 |