![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie,
mam problem: Tworzę formularz, w którym po wypełnieniu dane mają być pokazane użytkownikowi, ma je sprawdzić, a następnie zaakceptować. "Pierwszy" formularz stworzony normalnie w HTML'u, zmienne przekazywane tablicą POST. Wiem, że to pewnie kardynalny brak w mojej wiedzy, ale jak teraz przekazać te dane dalej? Zrobiłem na stronie, na której dane mają się wyświetlić CODE <form action="sendzlecenie2.php" method="POST"> <input type="submit" value="Wyslij zlecenie"> </form> żeby przekazał wszystkie zmienne do pliku "sendzlecenie2.php", ale po wywołaniu tych zmiennych w sendzlecenie2.php nic się nie dzieje... Mam nadzieję, że rozumiecie mój problem ![]() Aha - chciałbym żeby tutaj obyło się bez użycia ciasteczek, ponieważ formularz w porywach może zawierać do kilku tysięcy znaków, a po co marnować transfer ![]() Pozdro i z góry dzięki za pomoc ![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 13 Pomógł: 1 Dołączył: 15.05.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Są 2 sposoby
1- W tym samym pliku kod php i html Kod <form action="a.php" method="post"> //tresc <input type="submit" value="Utwórz cos" name="send"/> </from> //PHP if (isset($_POST['send'])) { //tresc } 2- W odzielnych plikach Kod html plik random_name.html
<form action="xxx.php" method="post"> <input type="submit" value="Zaloguj" name="logowanie" /> </form> //php plik o nazwie xxx.php if(isset($_POST['logowanie'])) { //tresc } |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 5 Pomógł: 0 Dołączył: 7.08.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrobiłem dokładnie tak jak w drugim przykładzie, i nie przekazuje tych zmiennych...
Ogólny zarys tego co jest u mnie. 1 plik: formularz.php - tutaj wypełniany jest formularz, zmienne przez POST są przekazywane dalej - DZIAŁA 2 plik: sendzlecenie.php - tutaj wyświetlane są dane, które wcześniej się wprowadziło do formularza - DZIAŁA 3 plik: sendzlecenie2.php - tutaj ma wreszcie nastąpić przekazanie tych danych do bazy danych, ale niestety żadna z wymienionych wyżej metod nie działa... Umieściłem w sendzlecenie.php taki kod: CODE <form action="sendzlecenie2.php" method="POST"> <input type="submit" value="Wyslij zlecenie" name="send"> </form> , a w sendzlecenie2.php taki: CODE if(isset($_POST['send'])) { echo $_POST['z1']; } i niestety nie działa (nie wywołuje zmiennej z1, która w sendzlecenie.php jest normalnie wyświetlana). |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 27 Dołączył: 21.07.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W pliku sendzlecenie.php dodaj ukryty input do formularza i w nim umieść swoje dane z formularz.php.
Ten post edytował kujol 12.08.2014, 20:42:35 -------------------- ;)
|
|
|
![]()
|
|
Dobra, poszło, dzięki
![]() Temat do zamknięcia/usunięcia |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.05.2025 - 08:19 |