![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Jestem nowy i dopiero zaczynam. Być może moje pytanie jest banalne, ale szukałem i nie znalazłem odpowiedzi. Jest strona zapisana z rozszerzeniem php a w niej takie coś: Kod <html> <body> <p> Jakiś tekst, tekst <br /> <br /> znowu jakiś tekst <br /></p> <?php Tutaj jest skrypt php; ?> </body> </html> Czyli skrypty php są zagnieżdżone w html. Dlaczego poza skryptem nie działa znacznik <br /> , a inne, np <p> działa ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Działa/nie działa.... co masz na myśli? <br /> to <br /> i działa w kodzie html. Odpalasz br w kodzie php?
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
jak nie działa, jak działa ?
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 30.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie działa czyli po wrzuceniu takiej strony na serwer i uruchomieniu w przeglądarce nie widać przełamań linii, a w kodzie źródłowym brak <br />.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Cytat a w kodzie źródłowym brak <br />. No to widać go tam nie ma :/Może pokaż cały kod oraz podaj linka do strony -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
może nie nadpisałeś strony ? ;D
-------------------- :)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 715 Pomógł: 47 Dołączył: 5.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A jaki doctype strony?
![]() |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam za zawracanie głowy. Już jest w porządku.
To było tak: w HateML pro wkleiłem tekst za pomocą "Wklej z zamianą na >> Linie z odstępem <br>". I w oknie edytora wszystko wyglądało OK br były, ale nie zapisywał z br, choć robiłem to kilkakrotnie. Nie wiem, może jakiś błąd samego programu. Jak wkleiłem normalnie i dodałem wszystkie br ręcznie to jest ok. Tak więc dziękuję za odzew, temat założyłem przedwcześnie. Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Cytat A jaki doctype strony? Doctype nie ma nic do faktu, że w źródle strony br się nie wyświetla.
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 4.05.2025 - 08:10 |