![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam. Mam problem związany z wysyłaniem danych z formularza przy użyciu metody POST. Wszystko fajnie ale jeżeli po wysłaniu i odebraniu danych ktoś postanowi odświeżyć stronę wyświetla się okno wymuszające potwierdzenie przesłania danych. I tutaj jest moje pytanie jak zrobić aby to okienko się NIE pokazywało. Tak wiem o metodzie GET ale nie zawsze jest to odpowiednia metoda, a wiem że wiele profesjonalnych serwisów wysyła dane za pomocą metody POST i okno się nie wyświetla.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały trick polega na tym by po pobraniu danych z POST nastąpiło przekierowanie.
oraz plik sukces.php: Ten post edytował b4rt3kk 14.11.2012, 00:43:33 -------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 146 Pomógł: 12 Dołączył: 9.01.2009 Skąd: Płock Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po małym dostosowaniu działa tak jak potrzebowałem. Dzięki
Edit.: Jednak jest mały problem. Zrobiłem to tak:
Problem polega na tym, że po odświeżeniu strony po wysłaniu formularza nie działa przycisk w przeglądarce powrót do poprzedniej strony. Ten post edytował Adis92 14.11.2012, 01:17:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 933 Pomógł: 460 Dołączył: 2.04.2010 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tzn. jak nie działa? Po wciśnięciu wstecz powinno przenieść do strony sprzed przekierowania, bo inaczej to nie miałoby sensu.
-------------------- Jeśli pomogłem, kliknij proszę 'pomógł'. Dzięki.
|
|
|
![]()
|
|
Właśnie w przeglądarce chrome wywołanie tej funkcji blokuje przycisk wstecz w ie wszystko działa normalnie więc to może jest wina przeglądarki.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 11.05.2025 - 08:04 |