![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witajcie.
Domyślam się, że taki temat padł pewnie wielkokrotnie ale ani google ani wasza forumowa opcja "szukaj" nie znalazła niczego co było by mi pomocne więc piszę temat. Do rzeczy. Mam plik a.php, w którym jest formularz i można tam wprowadzić do pola tekstowego(name='zmienna') wartość. Po przesłaniu formularza zmienna $_POST['zmienna'] przypisywana jest do zmiennej $zm. Teraz: potrzebuję tą zmienną $zm (która zawiera wartość pola tekstowego z pliku a.php) przekazać do pliku c.php. Metoda GET odpada. Jak mogę to rozwiązać zyskując równie bezpieczeństwo. ? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat php przekazywanie zmiennych Pierwszy wynik i masz kilka rozwiązań z tego sesje są najbezpieczniejsze. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 48 Pomógł: 0 Dołączył: 6.09.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Z tego nie bardzo rozumiem jak mam przekazać wartości zmiennych do tablicy sesyjnej i poźniej je odczytać na stronie c.php.
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 707 Pomógł: 290 Dołączył: 16.12.2008 Skąd: Śląsk Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Chyba jestem ciężko kumaty..
a.php:
b.php:
c.php:
I nie działa. To chyba nie jest takie proste jak myślałem. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie masz nigdzie zarejestrowanej sesji. Lepszym wyjściem byłby insert do bazy danych, a później odczyt ( np. ostatniego rekordu ).
Ale jak nie to, zarejestruj sesję session_register |
|
|
![]()
|
|
I error:
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 279 Pomógł: 36 Dołączył: 1.03.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Ten 30sekundowy kurs wystarczy byś rozwiązał swój problem.
Rozpocznij sesję a.php, odbierz b.php, a później już masz dostęp gdzie potrzebujesz. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 4 Pomógł: 0 Dołączył: 11.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tego już się nie używa. |
|
|
![]()
|
|
Ależ ja truję dupe..
b.php
c.php
error:
Ten post edytował kyez 29.01.2013, 21:13:47 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 6 Dołączył: 20.12.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Notice to nie error.
![]() |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 527 Pomógł: 438 Dołączył: 28.06.2011 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Daj session_start() także na początku c.php i powinno być ok (jeśli dobrze śledziłem wątek)
OT: Ja tu w ogóle widzę jakieś zueeeeee podejście do tematu... plik b.php i c.php... czemu nie można wszystkiego załatwić jednym skryptem jeśli b i c są na jednym serwerze (tak mniemam)? Ten post edytował Sephirus 30.01.2013, 16:28:43 -------------------- If you're good at something, never do it for free.
Potrzebujesz skryptu JS lub PHP - szukasz kogoś kto przetestuje twoją aplikację pod względem bezpieczeństwa? Szybko i solidnie? Napisz ;) Mój blog - Jak zwiększyć wydajność front-endu - O buforowaniu wyjścia w PHP słów kilka... |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 6.05.2025 - 07:13 |