![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie
dawno mnie tutaj nie było. Mam problem, przypominam sobie php i nie działa mi funkcja
wyskakuje taki błąd w przeglądarce: Parse error: syntax error, unexpected '<<' (T_SL) in D:\studia\PROGRAMOWANIE\xampp\htdocs\php1\echo.php on line 16 linia 16 to właśnie echo<<<END -bez spacji, ze spacjami, nie działa
działa natomiast taki kod:
Jakieś podpowiedzi dlaczego to echo<<<END END; nie działa? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal komentarz po echo<<<END
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 14.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Wywal komentarz po echo<<<END dzięki viking powiem Ci tak, że nawet wywalenie komentarza nie pomogło, tylko nawet musiałem spacje usunąć za echo>>>END w każdym razie pomogło, dzięki wielkie w sumie to ciekawe dlaczego ten program nie rozpoznał, że to komentarz... a mam jeszcze w sumie drugie pytanie: dlaczego taki kod: daje taki efekt: obrazek dlaczego nie są wyświetlane zmienne tylko ich nazwy? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bo ' wyświetla ciąg as is. Poczytaj trochę o stringach. Tam są wszystkie odpowiedzi na twoje pytania. Dodatkowo ja bym się zastanowił na przyszłość nad jakimś systemem szablonów.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 11 Pomógł: 0 Dołączył: 4.10.2019 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 06:51 |