![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Potrzebuję na stronę taki generator słów losowych (nie wiem jak to nazwać dokładnie), który po kliknięciu "GENERUJ" wygeneruje z mojej puli słów, losowe słowo. Jest taki darmowy skrypt lub coś podobnego? Pozdrawiam. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 321 Pomógł: 55 Dołączył: 19.04.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Polecam MyDevil hosting idealny dla deweloperów
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 9.07.2015 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mógłbym jeszcze tylko prosić o szkielet, gdzie mogę to wrzucić? Mam podstawową stronę w HTMLu.
Mam przykładowo: <html> <head> </head> <body> Jakiś tam tekst, odnośniki... </body> </html> Rozumiem, że plik 'slowa.txt' wstawiam bezpośrednio na główną gałąź w hostingu a skrypt pomiędzy <body>? Tylko jeszcze pytanie jak zagnieździć tam ten skrypt php... |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 8 068 Pomógł: 1414 Dołączył: 26.10.2005 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Ogólnie działa mi wszystko, tylko teraz pytanie, korzystam z takiego skryptu:
Plik slowa.txt:
W pewnym momencie generuje mi się po kolei 3,5,2, ,4,2, ,3... - czyli jest "pusto" mimo iż w slowa.txt takiego czegoś nie daje? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 105 Dołączył: 7.08.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zrób var_dump($slowa) i będzie jasne czy w tablicy znajduje się pusty element czy nie. Można też skrócić cały proces tworzenia tablicy i jej przefiltrowania o zbędne puste linie np. tak:
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 14.08.2025 - 17:04 |