![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie!
Potrzebuje zrobić podgląd plików pdf na stronie. Ale tak, żeby przeglądarka nie pytałą co zrobić z plikiem, ale żeby wyświetlała się pierwsza strona (taki obrazeczek nieduży). Jak to zrobić? Próbowałam znaczników <embed> i <object> ale zawsze przeglądarka pyta co zrobić - a tego nie chcę. Bardzo prosiłabym o pomoc Jola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Przyjaciele php.pl Postów: 1 202 Pomógł: 117 Dołączył: 13.04.2007 Skąd: 127.0.0.1 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam!
To już sprawa przeglądarki czy otwiera PDFy czy nie. Sam link do PDFa powinien wystarczyć. Jeżeli przeglądarka nie potrafi go otworzyć to niestety zapyta się co zrobić. Pozdrawiam! -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Opiekunowie Postów: 3 855 Pomógł: 317 Dołączył: 4.01.2005 Skąd: że ![]() |
Możńa tak:
żeby przeglądać: lub ale musisz mieć zainstalowany czytnik PDFów. Żeby mieć grafikę strony tytułowej (trzeba dodać jej grafikę): -------------------- Jak poprawnie zadać pytanie | Jak poprawnie zatytułować wątek
Najczęstsze błędy | Błędy E_NOTICE | PHP FAQ | FAQ PHPedia | SQL-Injection | Logowanie i sesje | Hashowanie haseł | Server - od czego zacząć ? | Manual PHP Alternatywne Forum dla Ekspertów Nie pomagam na PW, nie mam GG |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 233 Pomógł: 87 Dołączył: 6.03.2009 Ostrzeżenie: (40%) ![]() ![]() |
Wrzuc w iframe coś takiego:
Kod http://view.samurajdata.se/ps.php?url=http://www.sungraf.pl/specyfikacja_Oce_Arizona_350_GT.pdf Mam nadzieje że POMOGŁEM! P.S To ustrojstwo czyta też WORD'a Ten post edytował wNogachSpisz 19.10.2009, 16:33:41 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 259 Pomógł: 0 Dołączył: 12.07.2009 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Jedynie ten samurajdata działa dobrze. Ale bardzo wolno. Dlatego chyba musiałabym zmienić pytanie.
Jak w php generować miniaturki pierwszej strony pliku pdf? Czyli po prostu chciałabym wyciągnąć pierwszą stronę i zamienić ją na obrazek. Tylko żeby to szybko działało. Jak to zrobić? I w ogóle jak zrobić miniaturki zdjęć tak, żeby się same generowały? pozdrawiam Jola |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 08:25 |