![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, ostatnimi czasy poświęcam się php... Postanowiłem zrobić stronkę na której jest skrypt typu:
Na pierwszej stronie: Wpisuje sobie dany wyraz a na drugiej wyświetla mi jakiś teskt i przejście na kolejną stronę na której wyskoczy to co napisałem wcześniej. I wszystko byłoby w porządku gdyby nie tworzyła się historia. Tzn. wpisałem jakiś tekst poźniej wpisuje drugi i wyświetlają mi się już dwa... Myślałem jak się tego pozbyć i wpadłem na pomysł usuwania lini. Historia zapisuję mi się w pliku tekstowym, więc chcąc pozbyć się histori stworzyłem skrypt (tzn. stworzyłem, skopiowałem z innej stronki) który usuwa 2 linię w moim pliku tekstowym. Ale coś nie chce mi trybic proszę o pomoc. Każdy skrypt który próbowałem włożyć kończył się lipą może coś źle robię nwm. Może macie jakiś gotowy czy sprawdzony skrypt z innych stronek czy coś który automatycznie usuwa druga linie gdy sie ona tylko pojawi i zostaje tylko pierwsza... Bo może rzeczywiście dobrze wszystko robię a trafiam tylko na złe kody.... Przykład:
Wydaję mi się że muszę w tym pliku tekstowym jeszcze jakiś kod wstawić ale sam już nwm. Z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi Paweł. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 208 Pomógł: 28 Dołączył: 9.08.2004 Skąd: Stargard Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
mając taki warunek skrypt robi coś, jeżeli liczba wierszy w pliku jest większa od 2 (a IMO powinno być od 1). W ten sposob usuwasz treść pierwszej linii a nie drugiej (indeksy tablic zaczynają się od 0), więc tutaj zmień na 1. Pozdrawiam -------------------- errare humanum est
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 21 Pomógł: 0 Dołączył: 11.04.2010 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mając taki warunek skrypt robi coś, jeżeli liczba wierszy w pliku jest większa od 2 (a IMO powinno być od 1). W ten sposob usuwasz treść pierwszej linii a nie drugiej (indeksy tablic zaczynają się od 0), więc tutaj zmień na 1. Pozdrawiam Witam, jest wszystko fajnie pięknie ale teraz usuwa mi wszystko w baza.txt a historia wyświetla się nadal... Strona na której znajduję się skrypt: http://hhh.y0.pl/formularz.php Nie wiem, ale zrobiłem do raczej dobrze: Wrzuciłem całą zawartość w plik .php wrzuciłem serwer. Może coś do tej tablicy mam wpisać żeby zdefiniować linie? Lub skrypt który wysyła wszystko do pliku .txt koliduje ze skryptem o który się tutaj pytam... Ten post edytował cfneon 14.04.2011, 10:21:59 |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 9.05.2025 - 08:15 |