![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Na stronie chce uzyskać efekt taki ,że wpisuje i odsyła ten odnośnik do jakiegoś pliku, w którym osadzony jest link ,a on automatycznie przenosi do wpisanego adresu w tym pliku po kliknięciu XXXX. Nie chcę za każdym razem zmieniać na każdej podstronie linku, kiedy istnieje potrzeba. Zależy mi na tym ,żeby było z poleceniem <a href ... gdyż mam zastosowany do tego efekt. Jakieś pomysły ? Z góry dziękuję Ten post edytował senior.pol 7.04.2012, 21:23:10 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 004 Pomógł: 9 Dołączył: 18.01.2011 Skąd: Siedlce Ostrzeżenie: (30%) ![]() ![]() |
Może coś takiego:
np. <a href="index.php?page=nazwa">Opis</a>
@UP Musisz utworzyć katalog include a w nim plik nazwa.php i w tym pliku nazwa.php dajesz jakąś treść. Ten post edytował miras 7.04.2012, 21:40:52 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 158 Pomógł: 0 Dołączył: 10.08.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 109 Pomógł: 13 Dołączył: 7.04.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Nie wiem czy się rozumiemy, ale chyba tak,
do php.pl to zły przykład. Zrób tak - utwórz plik index.php a w nim:
Następnie utwórz katalog include i stwórz w nim plik strona.php a w nim napisz np 'tresc strona.php' odpal index.php i powinieneś zrozumieć o co chodzi ![]() -------------------- Zlecenia PHP / MYSQL / JAVASCRIPT / C++ / CSS / HTML na PW
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Tak analizuje i analizuje ten pierwszy post... i stwierdzam ze chodzi Ci o cos w tym stylu:
w pliku przekierowania.php:
Czyli łopatologicznie przez $_GET przesyłasz wartość do pliku w którym masz tablice ze swoimi przekierowaniami. przekierowanie podane w url odpowiada numerowi z tablicy. -Nie wiem czy wszystko jest dobrze bo pisane na szybko z telefonu |
|
|
![]()
|
|
Nie chce zadziałać kod od Posio
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 417 Pomógł: 44 Dołączył: 23.06.2011 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
zapisz kod który ci podałem w pliku przekierowanie.php i wpisz w przeglądarce przekierowanie.php?przekierowanie=1
Nie ma żadnych błędów - działa Najpierw sprawdzaj później marudź, i tak odwalam za Ciebie robotę, bo takie rzeczy to po prostu pierwsze strony czegokolwiek związanego z php. |
|
|
![]()
|
|
Ok, ale co to jest? Mam zamienić page1.html na index.html ?
Nie rozumiem tego ? Tutaj na żywo co się dzieje ![]() Na dole w partnerach w pierwszy kwadrat proszę nacisnąć. Obróci się i tam jest ten link Przekierowanie 1 Pomoże ktoś ? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 9 Pomógł: 1 Dołączył: 19.02.2012 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cały powyższy kod w pliku przekierowania.php musisz zawrzeć w znacznikach php... Czyli zaczynasz <?php i kończysz ?>
|
|
|
![]()
|
|
Dzięki, działa!
![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.04.2025 - 08:11 |