![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam,
Szanowni fachowcy, nie mogę znaleźć informacji jak zrobić automat do dzielenia na kolumny wyników z tabeli bazy danych. Mamy dajmy na to jakąś ilość rekordów w tabeli i chcielibyśmy je wyświetlić w trzech równych kolumnach. Jak to zrobić? Jak stworzyć automat do takiego ich wyświetlania na stronie. Będę bardzo zobowiązana za odpowiedź :-) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 550 Pomógł: 9 Dołączył: 29.05.2009 Skąd: Ostrów Wielkopolski Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
-Andrzej.W.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Dajmy na to, że masz 3 kolumny w tabeli w bazie. Jeśli to miałby być w tabeli:
1. Łączysz się z bazą. 2. robisz zapytanie:
3. Wrzucasz wynik do tablicy i generujesz:
W ten sposób masz 3 równe kolumny. Pozdrawiam. Andrzej. Ten post edytował Andrzej.W. 15.05.2013, 09:05:58 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 3 Pomógł: 0 Dołączył: 15.05.2013 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, dziękuje za odpowiedzi i może odrobinę uściślę swój problem. Chodzi o to, że jak mamy np. tabelę z dwoma kolumnami: imię, nazwisko. Rekordów w tabeli mamy np. 11. Chodzi o to żeby na stronie wyświetlały się trzy kolumny w taki sposób:
1Imię Nazwisko 5Imię Nazwisko 9Imię Nazwisko 2Imię Nazwisko 6Imię Nazwisko 10Imię Nazwisko 3Imię Nazwisko 7Imię Nazwisko 11Imię Nazwisko 4mię Nazwisko 8Imię Nazwisko I żeby takie kolumny tworzyły się automatycznie, niezależnie od ilości rekordów w bazie danych. |
|
|
![]()
|
|
ha ha ha :-) a ja mam problem :-)
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 447 Pomógł: 191 Dołączył: 26.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Być może działa. -------------------- :)
|
|
|
-Andrzej.W.- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bazę i dane do logowania sobie dopasujesz. Parsowania nie umieszczałem, żeby nie zagmatwać kodu. ![]() Dzięki za fajną zagadkę. ![]() Pozdrawiam. Andrzej. Ten post edytował Andrzej.W. 15.05.2013, 16:33:21 |
|
|
--weronika_n-- |
![]()
|
Goście ![]() |
Bardzo Wam wszystkim dzuiękuję.
|
|
|
--weronika_n-- |
![]()