![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, jak zrobić i czy jest to mozliwe aby po najechaniu myszka na wiersz zmienialo tlo tego wiersza a zarazem tez zmienialo tlo przy innych wierszach
Np. <tr najechanie myszy> zmienia tlo <tr>adfsd <tr tu tez zmienia tlo ten pierwszy sie zmieni> Moze znalazlem rozwiazanie: czemu to nie dziala?? moze inaczej cos trzeba zrobic?? Już działa dalem rade ![]() nie wiem czemu ale po ByName('p') trzeba wstawić [0] czyli ...ByName('p')[0].style....... Ten post edytował webspy 15.02.2010, 18:59:18 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 157 Pomógł: 32 Dołączył: 24.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Onmouseover + Onmouseout + CSS
![]() |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
W nowszych przeglądarkach sam CSS też wystarczy np:
Do arkusza CSS wstaw: tr:hover { background-color: #FF0000; } -------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 186 Pomógł: 9 Dołączył: 3.03.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
tylko ze ja chce aby po najechaniu myszka na jeden tr tamte tez sie zmnienialy ale nie wszystkie tr wiec w css moge zrobic ale wtedy wszystkie beda sie zmienialy, a ja chce tylko wybrane tr, onmouseover tak tylko jak najade na jeden tr tamte rez zamienialo.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 84 Pomógł: 7 Dołączył: 5.08.2009 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
dodaj do tr'ów ,które mają się zmienić klasę. I odwołaj się do niej a nie do samych tr np:
W tabeli: W CSS:
Ten post edytował Robert1985 15.02.2010, 17:28:59 -------------------- "Istnieją dwa sposoby projektowania oprogramowania. Można napisać je tak prosto, że w oczywisty sposób nie będzie w nim niedoskonałości; można też uczynić je tak skomplikowanym ,że nie będzie w nim żadnych oczywistych niedociągnięć.Pierwsza metoda jest znacznie trudniejsza." C.A.R Hoare
|
|
|
![]()
|
|
Może wytłumaczę dokładniej o co mi chodziło,
Mam wiersz tr, po najechaniu myszka zmienia się tło na inne ale w tym samym czasie zmieniaja sie jeszcze inne wiersze tr hover zmieni tylko jeden wiersz, dopiero po najechaniu mysza na inne tr zmienia sie, a chcialbym aby po najechaniu na jeden wiersz inne tez sie zmienialy ale nie wszystkie cos w stylu Dlaczego ten skrypt nie działa: |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 04:32 |