![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dzień dobry. Mam pewną prostą wydawałoby się sprawę.
I teraz jak zrobić (bo cebula kosztuje np. 1 zł, kukurysza 3 zł itd..), żeby po wylosowaniu dodatku również jego wartość ? To nie za bardzo wiem jak to zapisać. Bo idea jest taka, żeby wylosować z tablicy dodatki i zliczać ich wartości po wylosowaniu ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Nigdzie nie widze cen dodatkow
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 30 Pomógł: 0 Dołączył: 10.09.2020 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jasne, zapomniano
![]()
Wydaje się opanowany temat.. Ale czy robienie dwóch tablic jest takie spoko ? ale działa |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
Lepiej trzymac to w tablicy obiektow cos ala:
const addsArray = [{produkt: "cebula", cena: 1}, {produkt: "brokul", cena: 2}]; -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Witam. dziękuję za podpowiedź, a jeszcze w temacie:
Chciałbym uzyskać efekt takiego losowania i mam kod:
Ale idzie w nieskończoność. Wydaje mi się że coś jest nie tak |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zerknij do dokumentacji funkcji setInterval - sprawdź co robi.
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
MHM, dzięki za naprowadzenie
![]() tak wygląda cała funkcja losująca składnik:
Zrobiłem (przekopiowałem ![]() co za tym idzie: Ustawiasz na suwaku kwotę, np 20. I zapuszczasz losowanie, jeśli wylosowany składnik (jego cena) jest mniejsza od zadanej to trzeba by dodać kolejny składnik i go wylosować.. I teraz var li = document.createElement("li"); ? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 2.05.2025 - 04:23 |