![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Mam taki sobie problem. Musze wywołać widget. Wszystko jest OK jesli mam tak:
send = 'src="adres.html" '+'amount="' + amount + '" '+'email="' + email + '" '; document.write('<script type="text/javascript" ' +send+ '><\/script>'); Ale musze go wywolac gdy zostanie naduszony klawisz. Jeśli zorbię jak poniżej nie działa.
Nie dla tego, że jakiś bład bo w konsolii nie ma żadnego. Poprostu czysty ekran. Próbowalem
Ale w tym przypadku wstawia mi scieżkę lokalna + tą co wysyłam. Ten post edytował DannyM 25.02.2019, 14:16:07 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 376 Pomógł: 1116 Dołączył: 30.08.2006 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A gdzie w tej funkcji przekazujesz użyta później zmienną send?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 507 Pomógł: 2 Dołączył: 30.10.2003 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Czyli powinno to wygladac tak? Sorry jeśli głupio pytam.
Ten post edytował DannyM 25.02.2019, 14:37:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 555 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
NIe
'<script type="text/javascript" ' blabla '><\/script> a '<script type="text/javascript" ' src="blabla" '><\/script> -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Oczywiscie już podaję co "podstawiam" w to miejsce
' src="adres.html" '+'amount="' + amount + '" '+'email="' + email + '" '; Wiec jest tam src="adres.html" Jak pisałem poza tą funkcją działa poprawnie Ten post edytował DannyM 25.02.2019, 15:09:18 |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
document.write zapisuje do przetwarzanego w trakcie wczytywania kodu HTML. Jeśli dokument się załadował, to strumień jest ponownie otwierany i następuje zapis. A ponieważ jest ponownie otwierany, to otrzymujesz pustą stronę (czyści się).
Powinieneś użyć drugiej metody, którą wskazałeś, czyli dołączenie skryptu. Wyczytywany jest po ścieżce lokalnej, bo skrypt jest wykonywany na lokalnej maszynie. Powinieneś po prostu dodać protokół i domenę. -------------------- |
|
|
![]()
|
|
document.write zapisuje do przetwarzanego w trakcie wczytywania kodu HTML. Jeśli dokument się załadował, to strumień jest ponownie otwierany i następuje zapis. A ponieważ jest ponownie otwierany, to otrzymujesz pustą stronę (czyści się). Powinieneś użyć drugiej metody, którą wskazałeś, czyli dołączenie skryptu. Wyczytywany jest po ścieżce lokalnej, bo skrypt jest wykonywany na lokalnej maszynie. Powinieneś po prostu dodać protokół i domenę. Dzieki. Czy widzisz jakies inne rozwiazanie? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 799 Pomógł: 1827 Dołączył: 11.03.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
A to ma jakieś wady?
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
|
|
|
![]()
|
|
Przecież wystarczy podstawić ten drugi kod do obsługi zdarzenia click.
Odrębną kwestią jest dodanie protokołu i domeny, którą musiałbyś również dodać w przypadku pierwszej metody, gdyby działała. -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 04:34 |