![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam.
Chce aby po naciśnięciu przycisku "wyślij" wyskoczyło okienko. W tym okienku jakiś komunikat. Po kliknięciu przycisku występuje przekierowanie co utrudnia sprawę. 1.Funkcja alert mimo wszystko że jest dobra odpada. Chyba że da się w niej tekst pogrubić. 2. Okno dialogowe. Wszystko było by dobrze jakby nie te przekierowanie okienko jest dosłownie kilka sekund i następuję przekierowanie. Mam nadzieję że jakoś będziecie mi mogli pomóc. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No to pokaz kod jak to robisz... pewnie masz jakiś banalny błąd. Ale jak mamy ci pomóc, z fusów nie wróżymy
-------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Zdecydowanie robisz coś źle. Korzystając z ui-jquery masz do dyspozycji funkcjonalność okienek dialogowych. Pokaż kod, no i oczywiście tak jak poprzednio sprawdź dokumentację
![]() Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 0 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Lublin Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie coś:
Niestety jest przekierowanie na stronie po naciśnieciu przycisku wyślij i okienko wyskakuje dosłownie na sekundę i się chowa. Teraz potrzeba zrobić tak aby okienko było cały czas wyświetlane mimo zmiany strony Lub przekierowanie nastąpiło by dopiero jak w okienku nacisnął bym tak czy coś takiego |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 36 556 Pomógł: 6314 Dołączył: 27.12.2004 ![]() |
No a czy przypadkiem #przycisk nie jest polem typu SUBMIT? No jesli tak to nic dziwnego ze submit submituje ci formularz
![]() Musisz przerwać wykonywanie tego submita. -------------------- "Myśl, myśl, myśl..." - Kubuś Puchatek || "Manual, manual, manual..." - Kubuś Programista "Szukaj, szukaj, szukaj..." - Kubuś Odkrywca || "Debuguj, debuguj, debuguj..." - Kubuś Developer |
|
|
![]()
|
|
Tak #przycisk jest Polem typu Submit.
Ale chcę po naciśnięciu Submit aby pokazał się okienko. Nie rozumiem jak przerwać wykonywanie tego submita. |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam takie coś:
Niestety jest przekierowanie na stronie po naciśnieciu przycisku wyślij i okienko wyskakuje dosłownie na sekundę i się chowa. Teraz potrzeba zrobić tak aby okienko było cały czas wyświetlane mimo zmiany strony Lub przekierowanie nastąpiło by dopiero jak w okienku nacisnął bym tak czy coś takiego Po pierwsze wywołanie funkcji ui-jquery dialog nie wykonuj w funkcji przypisanej do zdarzenia click. Zrób to tak:
Zamiast return false można ewentualnie zastosować event.preventDefault(); Ponadto skoro jest to dialog z jakaś informacją to pewnie ma jakiś przycik - choćby OK - tak więc submit formularza zrób dopiero po kliknięciu w ten przycisk. Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
No tak chciałbym zrobić tak aby po kliknięciu OK przekierowało mnie.
ale jak nacisnę najpierw na Wyslij to mnie odrazu przekierowuje bo w form jest
Czyli od początku. Naciskam Wyślij wyskakuje mi okienko. W Okienku naciskam Ok przekierowuje mnie. jak to zrobić? Ten post edytował bubus_s 24.08.2010, 11:43:14 |
|
|
![]()
|
|
Zamiast input typu submit daj w formularzu
Później:
Natomiast do przycisku OK dialogu podpinasz funkcję w której dajesz:
Pozdrawiam -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Dzięki.
Zaraz sprawdzę. Ale jeszcze chyba można przecież normalnie dodać w Okienku przycisk zwykły w HTML. Wkońcu okienko jest to div który się zamienia w okienko. I w tym Divie dać zwykły Kod HTML. Pozdrawiam |
|
|
![]()
|
|
Wywołanie
Jest tylko dlatego aby ładnie ostylować przycisk. Korzystając z ui-jquery masz do dyspozycji zunifikowany zestaw reguł css ![]() Ten post edytował askone 24.08.2010, 12:12:55 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Przepraszam.
Gdzie mam dodać ten przycisk który wykonywał by akcję? Nie znam się na Jquery. A to co napisaliście to pokazuje mi co mam napisać. Ale nie wiem gdzie i jak. |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 30.04.2025 - 06:40 |