![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
Czy jest jakiś sposób żeby w polu <input type=text /> wpisywać z klawiatury indeks górny i dolny?
Nie chodzi mi tutaj o <sup>, <sub> |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 305 Pomógł: 3 Dołączył: 4.08.2006 Skąd: GDA Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Jeszcze nie spotkałem się z taką opcją na klawiaturze. A nie możesz użyć jakiegoś banalnego edytora wysiwyg ?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 89 Pomógł: 2 Dołączył: 15.12.2012 Ostrzeżenie: (10%) ![]() ![]() |
Raczej możliwe to to nie jest.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 439 Pomógł: 0 Dołączył: 3.06.2010 Ostrzeżenie: (50%) ![]() ![]() |
no właśnie nie bardzo mogę użyć edytora bo to jest formularz z polami input textarea itp.
To może powiecie mi jak sie takie sprawy rozwiązuje? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 6 476 Pomógł: 1306 Dołączył: 6.08.2006 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
1. SUB, SUP to na dobrą sprawę zwykłe elementy z predefiniowanymi stylami (font-size: smaller/bigger + vertical-align: sub/sup) o określonej przez standard HTML semantyce. Podobnie jak nie wstawisz w pole tekstowe elementu SPAN, P, VIDEO czy TABLE nie wstawisz tam również elementu SUB.
2. Unikod definiuje kilka podstawowych znaków w wariancie indeksu górnego czy dolnego: http://en.wikipedia.org/wiki/Unicode_subsc...nd_superscripts (w sumie 42 znaki). |
|
|
![]()
|
|
W takim razie musze skorzystać tylko z tych oferowanych w unicode, dzieki za pomoc
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 29.04.2025 - 04:35 |