![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cześć.
Szukam rozwiązania ![]() Chcę stworzyć moje drzewo genealogiczne, znalazłem w sieci rozwiązanie ale nie do końca mi to pasuje ;/ Mam taki kod:
Wszystko ładnie, ale jak zaznaczyć dwóch rodziców dla wszystkich dzieci poniżej? Jak dodać Parent B? Proszę o pomoc. -------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Poszukaj lepszego kodu. To nie wygląda jak kod na drzewo genealogiczne, tylko na hierarchię klas lub jakiejś innej architektury.
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 52 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 493 Pomógł: 8 Dołączył: 7.07.2007 Skąd: Tychy Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
-------------------- Jeśli pomogłem- kliknij POMÓGŁ-przyda się ;)- jeśli piszę bzdury- pisz pod postami. Poprawię się.
PISZĘ POPRAWNIE PO POLSKU! |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 707 Pomógł: 266 Dołączył: 3.07.2012 Skąd: Poznań Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
To może napisz takie coś od zera?
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 324 Pomógł: 52 Dołączył: 18.02.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Po swojemu czyli jak? Piszesz w forum dla początkujących, więc mniemam, że niewiele wiesz jak to zrobić, bo jak to ma wyglądać to najmniejszy problem. Trzeba mądrze i dobrze zaprojektować bazę danych (trzeba informacje gdzieś zapisać), o możliwościach dodawania gałęźi dla rozbudowy potomków w dół, na boki. Trzeba mieć pojęcie o strukturze reprezentującej drzewo matematyczne. Później trzeba to oprogramować, objąć logiczną koncepcję poruszania się po drzewie, jakie jego segmenty w danej chwili wyświetlić, co pokazać, czego nie, przecież to drzewo będzie rosnąć. Jakiego języka w końcu użyć do oprogramowania a jakiego do wyświetlenia drzewa. To nie jest zadanie dla początkującego i podejrzewam prawie zielonego w kwestiach programowania. Lepiej zrobić to dobrze na gotowcu.
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 26.04.2025 - 01:39 |