![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Mam mały problem, którego rozwiązanie jest pewnie banalne, jednak nic nie przychodzi mi do głowy.
Mam obrazek i tekst, chcę, aby tekst był obok obrazka. Co ważne, tekst powinien być od 'dołu obrazka'. Na zdjęciach lepiej widać o co mi chodzi. Jest teraz: ![]() Powinno być: ![]() Jeśli chodzi o kod. W html: W CSS
Co ważne, ponieważ tekst jest generowany przez skrypt i może zawierać więcej niż jedną linijkę obok obrazka, chcę, aby w razie potrzeby tekst szedł do góry (to znaczy, jeśli są dwie linijki, to tekst jest wyżej, tak że druga linijka kończy się z obrazkiem). Tekst pod obrazkiem pozostaje bez zmian, bo to akurat się dobrze wyświetla ![]() Ten post edytował Cromwell 9.11.2009, 11:19:10 |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 654 Pomógł: 121 Dołączył: 27.10.2007 Skąd: Poznań, Łódź Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Może vertical-align
![]() -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 287 Pomógł: 10 Dołączył: 22.08.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Bez CSS łatwiej to będzie zrobić
![]()
Tabele w CSS Klik Ten post edytował Matimor 9.11.2009, 11:30:27 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 63 Pomógł: 0 Dołączył: 1.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie chcę tabelek, ponieważ całość i tak znajduje się w tabeli. Szukam jakiegoś eleganckiego rozwiązania..
Próbowałem z vertical-align, jednak gdziekolwiek go umieszczam, nie działa (próbowałem z atrybutami bottom oraz text-bottom). Na razie poradziłem sobie, dodając <br/>, chociaż to nie jest eleganckie rozwiązanie i chciałbym coś innego. |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 675 Pomógł: 286 Dołączył: 15.06.2009 Skąd: Wieliczka Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
wywal ten float, bo to przez niego masz u góry
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 57 Pomógł: 10 Dołączył: 14.10.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
|
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 5.06.2025 - 21:22 |