![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam pewien problem, tym razem inny. Koduję pewną stronę i natrafiłem na klasyczno-dziwny błąd. mam container, w nim mam lewe menu, srodek czyli newsy i prawe menu. Chciałbym jednak dać je wszystkie w taki niby bloczek że on by się poszerzał wraz z wielkością panelu z newsami czy panelami. Kiedy daję background-color:#ffffff; dla diva container to nic się nie dzieje. Próbowałem też z tabelką ale tak samo :/ czy mógłby mi ktoś pomóc?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 66 Pomógł: 7 Dołączył: 17.12.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Podaj jakiś kod lub link to postaram się pomóc
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 47 Pomógł: 1 Dołączył: 8.08.2008 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Więc tak:
chciałbym aby to niebieskie pole poszerzało się wraz z poszerzaniem się bloków: newsy i panele. ![]() dawałem tak: Kod <div id="container"> <div class="lewa">Menu lewe</div> <div class="srodek">Srodek</div> <div class="prawa">Menu prawe</div> </div> w style.css dawałem tak: #container { background-color:#ffffff; width:768px; height:100%; } srodek, i oba menu to wiadomo. ten background mi nic nie daje, macie jakieś pomysły? |
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
jednak pomyłka można jak słusznie zauważył ~kamil4u. po 2 ustaw tak:
Ten post edytował piotrooo89 22.04.2009, 18:48:53 -------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 350 Pomógł: 512 Dołączył: 4.01.2009 Skąd: Wrocław / Świdnica Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Cytat po 1 height nie może być podane w procentach. http://www.w3.org/TR/CSS2/visudet.html#propdef-height i Cytat Value: <length> | <percentage> | auto | inherit
-------------------- |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Moderatorzy Postów: 15 467 Pomógł: 1451 Dołączył: 25.04.2005 Skąd: Szczebrzeszyn/Rzeszów ![]() |
-------------------- ![]() ZCE :: Pisząc PW załączaj LINK DO TEMATU i TYLKO w sprawach moderacji :: jakiś błąd - a TREŚĆ BŁĘDU? :: nie ponaglaj z odpowiedzią via PW! |
|
|
![]()
|
|
Niestety, ale nadal nic nie pomogło. myślę nad wydłużeniem tego diva container to wtedy się wszystkie panele wydłużą i to załatwia poniekąd sprawę. ale kiedy daję height:100%; to każdy panel oddaje swoją wysokość. kiedy zaś dam height:700px; to wtedy każdy jest na równi. jest jakaś komenda która by utrzymywała tą wysokość?
|
|
|
![]()
|
|
![]() Newsman Grupa: Moderatorzy Postów: 4 005 Pomógł: 548 Dołączył: 7.04.2008 Skąd: Trzebinia/Kraków ![]() |
kurcze nie bardzo wiem co Ty chcesz zrobić. daj jakiś rysunek poglądowy albo cuś.
-------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 25.04.2025 - 04:49 |