![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam serdecznie,
utworzyłem nowy wątek ponieważ przeglądając forum nie znalazłem podobnego problemu do mojego ![]() Tworzę prostą stronkę - typowo do nauki - i mam pewien problem z rozdzieleniem tekstu na moim pasku menu. Dzieje się to za sprawą zdefiniowania klasy div-a w CSS. W moim przypadku { font-family: Chivo; padding: 10px 0 0 30px; word-spacing: 50px; ---------a trybut do rozdzielania } Mianowicie problem polega na tym że nie chciałbym rozdzielać napisu "O NAS" natomiast każdy następny tekst ładnie rozdziela się z odpowiednim odstępem - "OFERTA", "KONTAKT" itd. Czy istnieje jakiś sposób aby nie rozdzielać napisu "O NAS"? mój "projekt" można zobaczyć w poniższym linku: http://nosoundphp.nosound87.ugu.pl/ Z góry dziękuję za porady ![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 292 Pomógł: 89 Dołączył: 27.12.2006 Skąd: Warszawa Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Możesz utworzyć klasę, powiedzmy .no-spacing:
I po prostu weź 'O NAS' opakuj w span tej klasy: -------------------- Zend Certified Engineer | Microsoft Certified Professional: Programming in HTML5 with JavaScript & CSS3 | Blog
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 Pomógł: 0 Dołączył: 22.01.2014 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie pomyślałem o tym - zmęczenie i jak coś jest nie tak, szybko zniechęca myślenia w kodzie
![]() Poprawione - działa dziękuję ![]() |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 27.05.2025 - 22:31 |