![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam
Mam problem z podejściem do tematu. Chcę zrobić przycisk (link), który ma border (zielony kolor to środek przycisku, gdzie będzie treść, a różowy to ramka): ![]() I mam taki łuk (+ jego odpowiedniki na każdy z końców) gdzie zielony kolor to przeźroczysty: ![]() I teraz pytanie, jak zrobić, aby każdy z tych łuków był na rogach, ale było to elastyczne (tzn różna szerokość lub wysokość przycisku, ale stały rozmiar ramki >>border: X px<<, gdzie X to stała dla całej strony)? Myślę o takim rozwiązaniu: http://kalsey.com/2003/07/rounded_corners_in_css/ Oraz czy jak mam prostokątny przyciski dam te zaokrąglenia, które są przezroczyste, to czy będzie widać te prostokątne końcówki? -------------------- |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 169 Pomógł: 12 Dołączył: 16.09.2009 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Rozwiazanie dobre, jeżeli chcesz mieć zaokrąglone rogi przez css m.in. na firefoxie polecam google: moz-border-radious css. Jeżeli za pomocą obrazków to masz dobry wybór.
Zakryte rogi przycisku: 1) nie jestem pewien czy obsługuje zaokrąglone rogi button 2) Jak nie obsługuje dodaj background: #kolor tła; lub użyj background: transparent; (przezroczysty) |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 1 006 Pomógł: 111 Dołączył: 23.07.2010 Skąd: Kraków Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Chcę rozwiązanie uniwersalne. Głównie chodzi mi tutaj o IE.
Tylko jak zrobić to dla linku? Tam jest na podstawie diva :/ Nie chcę robić do każdego linku / przycisku diva, aby w środku był link-tekst (tylko w ostateczności tak zrobię). Dodam, że lewy i górny bok ma inny kolor niż prawy i dolny. Ten post edytował IceManSpy 8.11.2010, 22:02:59 -------------------- |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 1.05.2025 - 05:33 |