![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam! Mam problem z prawidłowym skonfigurowaniem pewnego diva. Chodzi mi o efekt tzw. znaku wodnego, czyli tło nie może się przesunąć, a najbardziej zewnętrzny div ma mieć włączony scroll. Na początku kodzik:
CSS: Kod .cont {width: 100%; height: 100%; overflow: auto; position:absolute;} .all { min-width: 1090; height: auto; margin: 0 auto; margin-top: 20px; position: absolute; z-index: 1; margin-left: -545px; left: 50%; border: 4px solid #000000; } No i powyższy kodzik spełnia swoją funkcję, jednak dość brzydko. Mianowicie przez nadanie width i height 100% warstwie CONT, on dodaje pół paska przewijania za ekranem. Jak zrobić, żeby pasek przewijania był tak jak teraz po prawej stronie na końcu ekranu, ale, żeby przylegał swoją krawędzią do krawędzi ekranu?? |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 2 355 Pomógł: 533 Dołączył: 15.01.2010 Skąd: Bydgoszcz Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
O to chodzi? |
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 83 Pomógł: 3 Dołączył: 17.04.2007 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Dopiero teraz na to wpadłem, po co robić nową warstwę ze scrollingiem, jak w stylu body background można zrobić tak:
Kod background: #000000 url(...) 50% 0 fixed no-repeat; To rozwiązało mój problem. Dzięki dodaniu fixed, obraz zostaje w miejscu a reszta się przesuwa. Oto mi chodziło. Dzięki |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 24.04.2025 - 05:08 |