![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Witam, mam strone podzielilem je na 3 czesi i chcialbym wiedziec jak mozna stworzyc przyciski do przeiwjania tekstu umieszczonego w srodkowiej czesci strony. U gory jest Logo i Menu , w srodku text wysiwetlany a na dole stopka. Niech miec suwaków na stronie. Mam tlo obrazkowe na stronie i chcialbym aby to estetycznie wygladalo. A nie jak pole textowe tylko dwa przyciski(w gor i w dol). pozdriawiam i licze na pomoc. Dodam ze mam strone podzielona na <div>
|
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
![]() -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Grupa: Zarejestrowani Postów: 198 Pomógł: 0 Dołączył: 31.01.2008 Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Czyli suwaki
![]() |
|
|
![]()
|
|
![]() Grupa: Zarejestrowani Postów: 561 Pomógł: 75 Dołączył: 19.08.2004 Skąd: Wrocław Ostrzeżenie: (0%) ![]() ![]() |
Nie potrafię na szybko znaleźć projektu, gdzie z tego korzystałem.
Ale tu masz świetny przykład: http://dynamicdrive.com/dynamicindex2/manualscroll.htm Ten post edytował Grzyw 22.02.2008, 23:52:40 -------------------- Idąc po czyichś śladach, nie zajdziesz ani kroku dalej...
|
|
|
![]()
|
|
Bede wdzieczny
![]() Znalazlem tylko ze wyskakuje blad.. CODE xHtml <button id="wGore">Przewiń w górę</button> <button id="wDol">Przewiń w dół</button><br /> <div id="div_przewijany"> <p>Lorem ipsum dolor (...)</p> </div> Kod JS window.addEvent("load",function(){ var przewijanie = new Fx.Scroll("div_przewijany"); aktualna_pozycja = 0; var wysokosc_diva = ($("div_przewijany").getSize()).scrollSize.y; $("wGore").addEvent("click",function(){ if(aktualna_pozycja > 0){ aktualna_pozycja -= 300; przewijanie.scrollTo(0,aktualna_pozycja); } }); $("wDol").addEvent("click",function(){ if((aktualna_pozycja+300) < wysokosc_diva){ aktualna_pozycja += 300; przewijanie.scrollTo(0,aktualna_pozycja); } }); }); Moze jakies inne rozwiazania?? |
|
|
![]() ![]() |
![]() |
Wersja Lo-Fi | Aktualny czas: 28.04.2025 - 08:37 |